Falyalı: 3 Milyon sterlini bana değil Eroğlu'na sorun

Falyalı, "3 Milyon sterlini bana değil Eroğlu'na sorun. Beni senaryoya dahil etmeye çalışıyorlar" dedi

ads ads ads ads
14/06/2012
Yenidüzen Gazetesi- Fayka Kişi

ads
Falyalı: 3 Milyon sterlini bana değil Eroğlu'na sorun

Halil Falyalı 3 Milyon sterlinin hesabının kendisine değil Eroğlu'na sorulması gerektiğini söyledi.

Falyalı, "3 Milyon sterlini bana değil Eroğlu'na sorun. Beni senaryoya dahil etmeye çalışıyorlar" dedi.

Fayka Kişi bugün Yenidüzen Gazetesi'ndeki köşesinde şunları yazdı:

Muhatap ben değilim
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun, seçimler öncesi zırhlı araçla bankaya götürdüğü '3 milyon Sterlin'in nereden bulunduğuna dair tartışmalar sürüyor.
Lefkoşa Belediyesi'nin Çangar Finans'tan seçim arifesinde 10 milyon Sterlin borçlanması ve bu borçtan 3 milyon sterlinin Cumhurbaşkanlığına aktarıldığı iddialarının yanı sıra dün yeni bir iddia gündeme geldi. Afrika Gazetesi'nin yer verdiği iddiada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na verilen 3 milyon Sterlin'in İşadamı Halil Falyalı tarafından verildiği ileri sürüldü.
"3 milyon sterlini Eroğlu'na nakit olarak ben verdim" manşetiyle yayınlanan haber kısa sürede, gündem oldu. Konu hakkında iddiaları yanıtlamak üzere İşadamı Halil Falyalı ile görüştüm.
- İyi günler Halil bey... Uzun süredir gündemde olan konu hakkında sizinle ilgili iddialar yer aldı. Bugün Afrika Gazetesi'nde Eroğlu'na 3 milyon Sterlin verdiğiniz haberinin ardından birçok internette yayın yapan haber sitesi de bu iddialara yer verdi.

HALİL FALYALI: Bunu bana değil, konun muhatabı olan Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları'na, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na ve parayı veren MehmetÇangar'a sormaları lazım... Bir de haberde benim yakın çevreme bu parayı ben verdiğim yazıldı. Bu yakınçevrem kimse ona sorulmalı... Adres biz değiliz. Ben de sabah gazetede okudum haberi. Ama böyle bir şey mümkün mü? Yakın çevreme öyle demişim. Kim bu yakın çevrem?

- Neden böylesi bir iddia ortaya atıldı?
HALİL FALYALI: Birileri bir senaryo yazdı, bizi olayın içerisine çekmek istiyorlar. Ama söylediğim gibi bu konuda muhatap biz değiliz. Muhatap, Buluoğluları, Eroğlu ve Çangar'dır. Açıklama yapılacaksa onlar yapmalı, hepsi de kıymetli insanlar.

14/06/2012 08:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi, Falyalı: 3 Milyon sterlini bana değil Eroğlu’na sorun, Halil Falyalı, Derviş Eroğlu, Cemal Bulutoğluları
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.