Fazıl Say ebediyen susma kararı aldı

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda artık ebediyen susacağını ifade etti.

ads ads ads ads
16/05/2023

ads
Fazıl Say ebediyen susma kararı aldı

Twitter hesabından yaptığı açıklamada seçim sonucu dolayısıyla üzgün olduğunu belirten Fazıl Say, artık ebediyen susacağını ve bu ülkede fikirlerini yazmayacağını, bundan sonra yalnızca müziğinin konuşacağını söyledi.

“HAYATIMDA YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYORUM”

Fazıl Say şu açıklamayı yaptı:

* Sevgili dostlarım ve sevgili dost olmayanlarım, yorumlara kapalı bu gönderimde kendi hesaplaşmamda, aşağı eklediğim mesajlarımda, kendi çıkışlarımda hatalı olduklarımı temizlemek istiyorum. Çeşitli insanlara özür borcum var. Çünkü hayatımda yeni bir sayfa açmak istiyorum.

* Artık susacağım ve bu ülkede fikirlerimi yazmayacağım. Çünkü hiçbir faydamın olmadığının farkındayım. İzninizle, sevdiğim ülkemde sanatımı icra etmeye ve yaşamaya elimden geldiğince devam etmek isterim. Ben ülkemi çok severim, bir kesim beni sevmediyse de her şey zamanla.

* Seçim sonucu dolayısıyla üzgünüm. Bir bilinmezlik içindeyim. Sorularım var cevaplarım yok. O yüzden susmak hatta ebediyen susmak şu 53 yaşımda hayatımda en doğru olanıdır. Sadece müziğim konuşsun. Fikir dünyası bir yere varamıyor. Şimdi özürlerime geçelim.

“MERAL AKŞENER’DEN ÖZÜR DİLİYORUM”

* 3 Mart 2023 günü Millet İttifakı’ndan kopan Meral Akşener’den özür dilerim. Kızgınlıkla, ağır bir cümle kurmuştum o gece. ‘Dağılırsak hepimiz kaybedeceğiz’ korkusuyla oldu bu. Bir umudunu yitirme buhranıydı. Saygın bir siyasetçiye hele bir kadına etmemem gerekirdi. Özür dilerim.

* Çocukluğumdan beri fanatiği olduğum Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç için yine bir yenilgi sonrası ve yıllardır başarısızlığın sinir harbi ‘hemen istifa et’ yazmıştım. Bu yanlış ve fevriydi. Ali Koç iyi bir başkandır. Gönlünde Atatürk ve Fenerbahçe olan. Başarı formülü yok.

* Kültür sanat camiasında da çok kişiyle kavgam oldu. Bu kişiler çok uzun yıllardır beni de sanatımı da değersizleştirme, ötekileştirme derdindelerdi. Dost olmak zorunda değiliz. Ama benim cevaplarım da sertti hepsine. Özür değilse bile ‘keşke hiç cevaplamasaydım.’

16/05/2023 10:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fazıl Say
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.