Prens Harry, 3 gazeteyi dava etti

İngiltere’de tahtın altıncı sıradaki varisi Prens Harry, telefon mesajlarını 'hackledikleri' gerekçesiyle üç gazeteyi dava etti

ads ads ads ads
05/10/2019

ads
Prens Harry, 3 gazeteyi dava etti

BBC’nin Buckingham Sarayı kaynaklarına dayandırdığı habere göre Prens Harry; The Sun, Daily Mirror ve artık faaliyette olmayan News of the World gazetelerini dava etti. Harry’nin davayı telefonundaki sesli mesajları bu gazeteler tarafından yasa dışı yollarla elde edilmesi gerekçesiyle açtığı belirtiliyor. Haberde, Harry’nin gazetelere yönelik suçlamalarının 2000’li yılların başında ülkede yaşanan telefon dinleme skandalıyla ilgili olabileceği iddiasına yer verildi.

EŞİ DE DAVA AÇMIŞTI

Harry’nin eşi Sussex Düşesi Meghan Markle’da bu hafta başında Mail on Sunday gazetesini, babasına yazdığı bir mektubu yayımlaması nedeniyle dava etmişti. Prens Harry de yazılı bir açıklama yaparak "Maalesef eşim, sonuçlarını hiç düşünmeden bireylere karşı kampanya yürüten İngiliz bulvar basınının son kurbanlarından biri oldu. Gebeliği ve yeni doğan oğlumuzun yetişmesi boyunca son bir yılda tırmanışa geçen acımasız bir kampanya var. Bu pervasız propagandanın, özellikle de bilinçli olarak yanlış ve kötü niyetli olduğunda, insani bir bedeli var" ifadelerini kullanmıştı. Eşi Meghan Markle'ın durumunu, annesi Lady Diana'nın yaşadıklarına benzeten Harry, "Annemi kaybettim ve şimdi eşimin de aynı muktedir güçlerin kurbanı oluşunu izliyorum" tepkisini göstermişti.

05/10/2019 10:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, prens, harry, gazeteci
MANŞETLER

HK CELEBRITY

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.