Federer: Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum

ads ads ads ads
27/04/2015

ads
Federer: Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum

Roger Federer, Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu yeni öğrendim. Bu ilgi gerçekten çok güzel. İstanbul’a tenis oynamaya geldim ve taraftarları ve maçların başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası’nın bir numaralı seribaşı Roger Federer, Türkiye’de tenisin ve kendisinin bu kadar popüler olduğunu bilmediğini söyledi.

Maçların başlamasını sabırsızlıkla beklediğini anlatan Dünya 2 numarası, “İstanbul ve Türkiye hakkında çok şeyler duydum. Her zaman buraya gelmek istiyordum. İnsanlar çok iyi, dost canlısı. Hava çok iyi. Kort da çok iyi. Bütün tribünlerin de dolacağını umuyorum. İstanbul, buraya gelmeden gördüğüm fotoğraflardaki gibi” dedi.

‘MARSEL’LE ÖZEL BİR ATMSOFER OLUR’

2’inci turda Marsel İlhan ile karşılaşabileceğinin hatırlatılması üzerine Majesteleri, “İki yıl önce ona dikkat etmiştim. Son derece dost canlısı bir insan. Türk tenisini çok iyi bildiğimi söyleyemeyeceğim. Bunu öğrenmek için geldim. Eğer Marsel’le oynarsam özel bir atmosfer olacağını düşünüyorum” yanıtını verdi.

Bazı maçlarda gerilse de kendisine güvendiğini anlatan Roger Federer, “Fiziksel olarak iyi olmalısınız ki çok fazla sürprizle karşılaşmayasınız. İlk başta her şeyin benim istediğimi gibi gideceğni zannediyordum. Ama ilerleyen dönemlerde bunların yeterli olmadığını gördüm. Bunun için çok çalıştım. Genel olarak performansımdan ve geldiğim yerden dolayı çok mutluyum” ifadesini kullandı. 

Roger Federer, basın toplantısının ardından, otelin İstanbul Boğazı'na bakan bahçesinde kurulan minyatür kortta, 14 yaşındaki mili tenisçi Baran Cengiz'le gösteri maçı yaptı. Kariyerinin henüz ilk basamaklarında bulunan genç sporcuyla karşılıklı bir süre raket sallayan Federer, daha sonra bir tenis topunu denize attı.

‘2003’TEKİ WIMBLEDON’IN YERİ AYRI’

KARİYERİNİN en önemli anının 2003’teki Wimbledon’da kazandığı ilk Grand Slam şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Federer, “6 ay sonra da Avustralya Açık’ı kazındım ve dünya 1 numarası oldum. Şans eseri 1 numara olamazsınız, çok çalışmalısınız” diye konuştu.

Olimpiyat altını kazanmanın kendisi için büyük gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Majesteleri, en büyük hedefinin İstanbul’da form yakalayarak Fransa Açık’ı kazanmak olduğunu açıkladı.

Geriye baktığı zaman pişmanlık duyduğu çok şey yaşamadığını anlatan Roger Federer, Dünya 1 numarası olduktan sonra daha fazlasını istediğimi söyledim. Bunun için çok çalıştım. Her zaman zirvede kalmaya çalıştım” dedi.

'DİMİTROV POTANSİYELLİ BİR OYUNCU'

ROGER Federer, TEB BNP Paribas İstanbul Open'da birlikte yer aldıkları ve antrenman yaptığı Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'un gelecek vaat eden bir isim olduğunu söyledi. Dimitrov'la MonaCo'dayken konuştuğunu ve İstanbul'da beraber antrenman yapıp yapamayacaklarını sorduğunu aktaran Federer, şunları kaydetti:

"O da bunu kabul etti. Turnuvanın havasına giriyorsunuz ve topa vurmak isteyen birisini arıyorsunuz. Kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Öyle biriyle antrenman yapmak da önemli. Kendisi gelişim kaydediyor ve önünde hala mesafe var. Potansiyel sahibi bir oyuncu. Dünya sıralamasında ilk 5'e girebilme yolunda ciddi şansı olduğunu düşünüyorum. Bana benzer bir tarzı var. Umarım finalde de karşılaşırız."

27/04/2015 18:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Federer, tenis, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.