FEMA, 'Yetkililere' Seslendi!

ads ads ads ads
12/05/2014
TAK

ads
FEMA, 'Yetkililere' Seslendi!

Feminist Atölye (FEMA) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve Müzakereci Kudret Özersay’a seslenerek Maraş’ın sahiplerine iade edilmesini istedi.

FEMA’dan yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Sorununun üzerinden 40 yıl geçtiği ve adada yaşanan savaşlardan herkesin acı çektiği kaydedilerek, acı dolu bir geçmişin üzerine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir barış kültürü inşa edebilmek için düşmanlık üreten milliyetçi bakış açısından vazgeçmek gerektiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Müzakereci Özersay ve Dışişleri Bakanı Nami ve bazı milletvekillerinin “Maraş’ın Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında ele alınamayacağı” yönündeki açıklamalarını “militarist zihniyetin bir tezahürü” olarak nitelenen açıklamada, bunun sürecin önünü tıkadığı savunuldu.

Açıklamada, Maraş’ın bütünlüklü çözümün parçası olmak zorunda olmadığı; 40 yıldır “hayalet şehre” döndürülen bu şehrin sahiplerine iade edilmesinin, müzakerelere ivme kazandırmakla birlikte iki toplum açısından da barış umutlarını ve motivasyonu artıracağı iddia edildi. 

12/05/2014 21:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fema, derviş eroğlu, kudret özersay, maraş, kıbrıs müzakereleri, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.