Fikret Orman: Ertelemeyi istemedim

ads ads ads ads
07/04/2015

ads
Fikret Orman: Ertelemeyi istemedim

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırının üzücü olduğunu belirterek, Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının ertelenmesinin ise bu tür olaylara prim verebileceğini söyledi.

 Beşiktaş Belediyesi'nde Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin devri için gerçekleştirilen imza törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fikret Orman, silahlı saldırı sonrası Riva'da bir toplantı yapıldığını hatırlatarak, "Bütün kulüpler bir tepki konulmasını ifade ettiler ama ben buna (ligin ertelenmesi) taraftar değilim. Ertelemelerden dolayı tekrar bunu sağlamak isteyenler olabilir. Buna prim vermemek gerektiğini düşündüm ama Kulüpler Birliği'nden böyle bir karar çıktı. Çoğunluğun kararına saygı duymak lazım" dedi.

Fikret Orman, silahlı saldırının çok vahim ve üzücü olduğunu vurgulayarak, "Netice itibarıyla spor ahlak, dostluk, kardeşlik ve barış üzerine kurulmuştur. Birbirleriyle kavga eden ülkeleri bir araya getiren bir şey" diye konuştu.

Olayın içeriğinin henüz net olmadığını kaydeden Orman, "Böyle bir olayın tam anlamıyla ne olduğu belli değil. Akıl sağlığından şüphe edilecek biri tarafından mı yapılmış yoksa terörist eylem mi içeriği belli değil. Ne olursa olsun sporun alet edilmesi üzücü" ifadelerini kullandı.

"ORGANİZE HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Maçlardaki hakem kararlarını değerlendiren Orman, kendilerine yönelik organize hata olduğunu düşünmediğini ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nun Eski Beşiktaş Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Orman, şöyle konuştu:

"Namoğlu'nun olduğu yerde böyle şeylerin mümkün olmadığını düşünüyorum. Bireysel hata futbolun içinde olan bir şey. Futbolcular bireysel hatalardan çok, profesyonelce maçlarını oynayıp, aldıkları paranın karşılığında maçları kazanmaları lazım. Biz kulüp yöneticisinin yanında spor adamıyız. Beşiktaş olarak pozitif katkı sağlıyoruz. O penaltı pozisyonu olmuş olsaydı, golü atsaydık bunlar kesit halinde olan şeyler. Hakemler, çok iyi niyetli olarak götürmek durumundalar. MHK'nın elindeki hakem havuzu da bu. Onlar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar."

"KOLAY KOLAY BIRAKMAYA NİYETİMİZ YOK"

Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile 0-0 berabere kalarak puan yitirmelerine rağmen şampiyonluk mücadelesini bırakmaya niyetlerinin olmadığını dile getirdi.

İstanbul Başakşehir ile zorlu bir maç oynadıklarını vurgulayan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gol atmamız lazımdı, atamadık. Önümüzde çok puan var. Beşiktaş rotasında devam ediyor. Zorluklarla geldik, kolay kolay bırakmaya niyetimiz yoktur. Beşiktaş kaliteli bir ekipten kurulmuştur. Bundan sonra daha da başarılı olacağına inanıyorum."

Orman, İstanbul Başakşehir maçında 3 bin 800 biletli taraftarın geldiğine dikkati çekerek, "Taraftarın coşkusu, desteği olmadan bir takımın başarı elde edebilmesi, motive olması zor süreç. 2 senedir Beşiktaş bu süreçlerle mücadele ediyor. Taraftarlarımıza umut olsun diye değil ama artık Vodafone Arena'ya acilen dönmemiz lazım" diye konuştu. (AA) 

07/04/2015 15:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fikret orman, beşiktaş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.