Financial Times: İngiltere'nin imdadına Ankara yetişti

İngiltere'nin özel bir şirketten malzeme satın alma planının kaosa dönüşmesi sonrasında RAF tarafından İngiltere'ye getirilen koruyucu ekipman sevkiyatının Türk hükümeti tarafından sağlandığı belirtildi

ads ads ads ads
24/04/2020

ads
Financial Times: İngiltere'nin imdadına Ankara yetişti

Haberde, İngiltere'nin orijinal tedarikçisinin gerekli ihracat lisansı olmaması üzerine yaşanan gecikme nedeniyle Boris Johnson hükümetinin utanç verici bir durumda kaldığı belirtilerek, yardıma Ankara'nın yetiştiği vurgulandı.

Koronavirüs hastalarını tedavi eden sağlık personelleri için önlük ve diğer kişisel koruyucu ekipmanların büyük bir kısmı Türkiye'de bir sağlık şirketi olan USHAŞ tarafından sağlandı. 

 

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çarşamba gecesi Türkiye'nin sevkiyat gönderiminin devam etmesi için izin verdiğini söylediği belirtildi. Bu anlamda Türkiye'nin İngiltere'ye ikinci kez yardım etmek için adım attığını kaydeden Bakan Koca'nın bu ayın başında İngiltere'ye gönderilen daha önceki acil yardım sevkiyatına atıfta bulunduğu açıklandı. 

 

Habere göre, İngiliz bakanlar, 84 tonluk koruyucu ekipman sevkiyatının, sağlık personeli tarafından karşılaşılan kritik bir sıkıntıyı telafi etmek için gereken 400 bin önlük içerdiğini belirtti.

 

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın ise "Anladığım kadarıyla özel tedarikçi şirkette sorunlar var. Türkiye, İngiltere'nin acil ihtiyaçlarına hızlı bir çözüm bulmak için İngiltere yetkilileriyle işbirliği yapıyor. Türkiye geçen hafta 250 bin adet kişisel koruyucu ekipman bağışlayarak İngiltere'ye yardım etti ve bu sefer Türkiye yine İngiltere yetkililerine bu ticari sorunu çözmelerine yardımcı olmaya çalışıyor" dedi.

24/04/2020 10:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ingiltere, haber, ankara, kovid ekipmanı,
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.