Fırında Somon Tarifi

ads ads ads ads
17/05/2018

ads
Fırında Somon Tarifi

Somon başta olmak üzere balıklar bildiğiniz gibi omega-3, kalp – damar hastalıkları önlemek ve yağ asitleri gibi bedenimize gerekli olan B12 olmak üzere birçok vitamin, mineral ve proteinler vermektedir. Her konuda zengin olan somon, sağlık açısından en çok fayda veren besin türüdür.

Durum bu şekilde olduğunda ise bu balık ve diğer balık çeşitleri en azından haftada 1 kere yemek menümüzde olması gerekmektedir. Özellikle yaşlıların sorunu olan kalp – damar hastalıklarına karşı yardımcı olması, küçükler için omega gibi çeşitli vitamin, protein ve mineral vermesi her açıdan sağlıklıdır.

Balıkları mangalda ve tavada rahatlıkla pişirebilirsiniz. Bunun yanı sıra somon balığı ise ızgarada, fırında ve buğulama şeklinde pişirme alternatifleriyle adeta lezzet şöleni yapabilirsiniz. Ancak somon balığı en çok fırında lezzetli olmaktadır. Fırında pişirince nemli derisi ile beraber limon ile beraber kıvamını tutturduktan sonra lezzet zirvesi en tepeye çıkarak gerçekten büyüleyici bir his vermektedir.

Somon balığının lezzeti ve tadı doyumsuz olduğu kadar kolay bir tarif ile kısa vakit içinde sevdikleriniz tarafından en güzel aşçı olarak bilineceksiniz. Somon balığı tariflerinde en çok fırında yapacağınız özel tarifler altın niteliğindedir.

Somonu yalnızda koyabilirsiniz ancak yanına ızgara sebzeler, patates salatası, patates püresi, haşlanmış fasulye gibi birçok güzelliklerle birleştirerek daha leziz ve görsel güzellik katabilirsiniz. Bu sayede daha fazla ilgi çekecek, somon balığının lezzetini de arttıracaksınız.

Fırında somon yapmak için öncelikle malzemelerimize bakalım.

  • Somon balıkları
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Taze kekik, 3 dal yeterlidir.
  • Limon suyu
  • Dereotu, çok fazla olmamasına özen gösterin. Dörtte bir demet yeterlidir.

Daha sonra ilk olarak sarımsakları döverek zeytinyağı ile karıştırıp somonlara sürmeli ve daha sonra buzdolabına koyarak 1 – 2 saat kadar dinlendirmelisiniz. Fırını 180 derece ve 15 – 20 dakikaya ayarlayarak somonları fırına yerleştiriniz.

Ancak fırında yapacağınız somon balığının sulu kalmasına dikkat edin. Böyle daha leziz hâl alacaktır. Dereotu ve kekik ile somonları süsleyebilir ve güzelleştirebilirsiniz. Servis ederken bol limon sunmaya özen gösterin. Istanbul’da ki en iyi balik lokantalarini http://fishistanbul.com/ sitesi uzerinde bulabilirsiniz.

Kaynak: http://akyarbalik.web.tr/

17/05/2018 11:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fırında Somon Tarifi
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.