Fit olmak mı kas yapmak mı?

ads ads ads ads
22/05/2018

ads
Fit olmak mı kas yapmak mı?

Kilolarından şikayetçi olan kişiler, fazla kilolarından kurtulmak isterken amaçlarının fit olmak mı kas yapmak mı olduğu konusunda da tam olarak net bir fikir elde edemiyorlar. Son zamanlarda birçok kişi formda kalmak için fit blocker kullanmayı tercih etmektedir.

Fit olmak nedir? Nasıl olur?

İnsanlar için fit olmak ideal kiloya inmek ve kısmen güzel bir görünüşe sahip olmak anlamında kullanılır. Genelde işiler mevcut boylarına göre olmaları gerektiği kilolara geldiklerinde fit bir vücuda kavuştuklarını söylerler. Tam olarak bir kişinin fit olabilmesi için vücudunun sokulacağı testlerde oldukça iyi sonuçlar alması gerekir. Bunların tamamı spora dayalı testler olmazken genelde kalp sağlığı, kolesterol gibi testlerdir. Bir yandan doğru kiloda olan, bir yandan da son derece sağlıklı olan kişiler fit olarak nitelendirilebilmektedir.

Kas yapmak nedir? Nasıl yapılır?

Bazı kişiler istedikleri kilolara inseler de vücutlarının geldiği durumu beğenmezler. Bunun sebebi olarak da vücutlarının yeteri kadar kaslı olmadığını düşünmeleridir. Bu durum eski dönemlerde yalnızca erkeklere mahsus bir durum olsa da günümüzde bayanların da düşünceleri bu yönde olmaya başlamıştır. Bayanlar da artık vücutlarında kas oranının daha iyi seviyelerde olmasını isterken vücutlarında sarkma olmamasını ve çok daha sıkı bir vücuda sahip olmayı istemektedir. Burada karar tamamen kişilere kalırken farklı şekilde çalışarak vücutlarını kaslı bir yapının içerisine sokabilirler. Bazı bayanlar kaslı bir vücuda sahip olmaktan çekinirken bu durumda daha erkeksi bir görüntüye kavuşacakları düşüncesine sahiptirler. Ancak bayan ve erkek kas yapıları arasındaki farklar bu durumun olmasını engellerken bayanlar erkeksi olmadan çok daha çekici bir vücuda kavuşabilirler.

Fit olmak mı kas yapmak mı?

Kilo verecek olan kişiler, diyetlerini ve sporlarını yaparak bunu başarmaya karar verirlerse bu sürecin sonunda nasıl bir görünüme kavuşacakları konusunda da karar vermeleri gerekir. Bu aşamada yalnızca fit bir vücuda kavuşmak isteyen kişiler olabileceği gibi kaslı bir vücuda kavuşmak da isteyen çok sayıda kişi olacaktır. Bu aşamada kararlarını kişiler tamamen kendileri verirken ilk etaptan itibaren buna göre çalışmaları gerekecektir. Kişiler yalnızca fit olmak isterlerse diyetlerine başlayarak günlük aldıkları kalori miktarından daha fazla yakarak fit bir vücuda kavuşabilirler. Bu dönemde yapacakları koşular ve benzeri sporlar yapılmalıdır. Genelde fit blocker kullananlar daha hızlı sonuca ulaşmaktadırlar. Bunun yanında kaslı bir vücuda sahip olmak isteyen kişilerin aldıkları kalori miktarı da yüksek seviyelerde olurken karbonhidrat ve protein tüketimi ağırlıkta olacaktır. Bunun sonrasında tüm vücutlarının gelişmesini ve kaslanmasını sağlayacak şekilde sporlarını yapmaya başlarlar. Kişilerin fit olması her zaman daha kısa süre alırken kaslı bir vücuda sahip olmak için daha uzun süre düzenli olarak çalışmak gerekecektir. Kişiler fit bir hale gelseler de kas yapsalar da önemli olan kendilerini en fazla beğendikleri halde

22/05/2018 10:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fit olmak, kas yapmak
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.