Fitoterapi Nedir? Dr. Hakan Özkul Açıkladı

ads ads ads ads
07/06/2021

ads
Fitoterapi Nedir?  Dr. Hakan Özkul Açıkladı

Bitkisel tedavi birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Bu alanda uzmanlaşmış Dr. Hakan Özkul’a Fitoterapinin ne olduğunu nasıl yapılması gerektiğini sorduk.

Fitoterapi Nedir?

“Fito” bitki, “terapi” ise tedavi demektir. Yani fitoterapi, bitkisel tedavi anlamına gelir.  HYPERLINK "https://hakanozkulasor.com/"Fitoterapi modern tıbbın bir parçasıdır. Son 10 yılda oldukça popüler oldu. Popüler olmasında ise bu alanda yapılan araştırmalar çok etkili.

Fitoterapi Resmi ve Tıbbi Tedavi Yöntemidir

Bitkilerle tedavi herkesin bir şekilde bildiği bir tedavi yöntemidir geçmişi modern tıptan da eskidir. Fakat resmi olarak Türkiye’de 2014 yılında Ekim ayında GETAT yönetmeliği ile sağlanmıştır. Bu sayede fitoterapi resmi bir tedavi olarak hatta tamamlayıcı tıp olarak literatüre geçmiştir.

GETAT yönetmeliği, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yönetmeliğidir. Bu yönetmeliğe göre bitkisel tedavi alanında hizmet verebilecek doktorların sağlık bakanlığının kurslarından eğitim almaları zorunlu hale gelmiştir. Ben de bu eğitimleri tamamlayan ilk doktorlardan biriyim. 10 yılı aşkın süredir de araştırmalarıma devam ediyorum. Gazi Üniversite’sinde bitirme tezimi tıbbi bitkiler üzerine yaptım. O dönemlerde bitkisel tedaviye bu kadar fazla eğilim yoktu. Günümüzde insanlar artık çok daha bilinçli ve biz doktorlar da hangi bitkinin hangi hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini artık çok daha iyi biliyoruz.

Her Bitki Kullanımı Fitoterapi Demek Değildir!

Sokaktan bulunan, kulaktan dolma bilgilerle aktardan alınıp bazı bitkilerin kullanılması asla fitoterapi değildir. Bu şekilde bir kullanımla kişilerin kendilerine zarar vermesi bile söz konudur. Bu şekilde zararlı bitkiyi kullanmış olabilirsiniz ya da yararlı bir bitkiyi kullanmamanız gerektiği halde kullanmış da olabilirsiniz. Fitoterapi yalnızca bu alanda eğitim almış doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Fitoterapi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastayı en şekilde analiz ediyoruz. Hastalanın klinik geçmişini en iyi şekilde öğreniyoruz. Hastayı yakından tanıyor ve hastalığı bitirebilecek tedaviyi uyguluyoruz. Fitoterapinin modern tıbbın bir parçası olduğunu söyledik. Bitkilerle yapılan bu tedavi tamamlayıcı tıp olarak geçmektedir. Hastanın mevcut olan tedavisi ile birlikte yapılmaktadır. Dolayısıyla fitoterapi de klasik tıp asla inkar edilmez. Hastaların kullandıkları ilaçların ve tedavi yöntemlerine ek bir şekilde süreç ilerler.

Fitoterapi Geçmişten Günümüze Büyük Bir İlerleme Kaydetti

Bitkisel tedavi Asya toplumlarında oldukça yaygındır fakat günümüzde batı dünyası da bu bilim hakkında araştırmalarına hız verdi. Sadece bir bitkinin özü için yüzlerce makale yazılıyor. Yapılan klinik deneyler, araştırmalar sayesinde bugün hastalarımızın tedaviden ne beklemesi gerektiklerini net bir şekilde ifade edebiliyoruz.

Dr. Hakan Özkul İletişim Bilgileri,

Sorularınız için; www.hakanozkulasor.com

Dr. Hakan Özkul Facebook Sayfası

Whatsapp Hattı: 0 542 838 23 24

 

07/06/2021 09:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hakan Özkul, bitkisel tedavi, Diyabet, Şeker Hastalığı, Özkul
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.