Flatfy Ağustos Ayı Konut Fiyatları Değerlendirmesi

ads ads ads ads
19/09/2018

ads
Flatfy Ağustos Ayı Konut Fiyatları Değerlendirmesi


Flatfy - uluslararası emlak arama motoru, ülkemizde ve dünya üzerinde 37 ülkede hizmet veren bir emlak arama motoru. 

 

Flatfy - uluslararası emlak arama motoru, ülkemizde ve dünya üzerinde 37 ülkede hizmet veren bir emlak arama motoru. Flatfy, tüm popüler emlak sitelerini aradığınız kriterlere göre tarayarak en iyi ve güncel sonuçları listeler. Bu sayede aranılan özellikteki evlere daha hızlı, daha pratik ve en doğru bilgilerle ulaşılır. Flatfy bir start-up projesi ve kullanıcıları günden güne artıyor. Eğer yatırım amaçlı gayrimenkul veya oturmak için ev arıyorsanız Flatfy üzerinden en doğru ve uygun sonuçları inceleyebilirsiniz. Flatfy, kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet veriyor ve kullanımı ise oldukça kolay. Flatfy sadece emlak aramakla kalmıyor, aylık emlak istatistiklerini de herkesle paylaşıyor. Ülkemizde Ağustos ayı ev fiyatları hakkında da geniş bilgiler veriyor.

Ağustos ayı apartman dairesi fiyatları raporunu sunan Flatfy, en güncel ve objektif verilere sahip. Sitede yer alan emlak fiyatlarının ortalaması ile hazırlanan bu raporda en yüksek fiyatlı apartman dairelerinin İstanbul’da yer aldığı gözüküyor. İstanbul emlak piyasası durgunluğunu devam ettiriyor iken fiyatlar da aynı şekilde kendini koruyor. En düşük fiyatlı apartman daireleri ise Ankara’da yer alıyor. Şehrin daha fazla alana yayılarak gelişmesi ve yeni yerleşim merkezlerinin kurulması bu durumda oldukça etkili ve piyasalara da yansımış durumda. Denize yakın şehirlerde ev fiyatları daha yüksek ortalama 200 bin TL civarında ev sahibi olunabiliyor. Tatil ve turizm sezonunun yoğun olarak yaşandığı Antalya’da ise fiyatlar bir önceki aya göre artış gösteriyor.

tr.Flatfy.com tarafından paylaşılan ikinci tabloda ise oda sayılarına göre apartman dairelerinin fiyatı gösteriliyor. Türkiye’deki aileler tarafından en çok tercih edilen 3+1 evler İstanbul’da en yüksek fiyatlara sahip. Paylaşılan 10 şehir arasında en ucuz evler ise Ankara’da yer alıyor. 4 odalı evlerde ise en dikkat çekici oran Gaziantep şehrimizde, ortalama 514 bin TL vererek lüks denilebilecek evlere sahip olunuyor. Oda sayılarının ev fiyatları üzerinde büyük etkisi var genel olarak tabloya bakıldığında orantılı bir artış göze çarpıyor. Bu oranı bozan ise Ankara’da 2+1 evler ile 1+1 evlerin fiyat çelişkisi. Bunun nedeni gayrimenkul uzmanları tarafından 1+1 evlerin yeni ve daha lüks amaçlı kullanım amaçlarıyla yapılırken 2+1 evlerin daha eski evlerden oluşması olarak gösteriliyor. Konut alışkanlıkları nedeniyle 3+1 evler fiyat konusunda bir denge bulmuşken diğer oda sayılarında Türkiye genelinde hareketli fiyatlar varlığını sürdürmeye devam ediyor.

19/09/2018 11:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Flatfy
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.