Formula 1 | Bahreyn’de Vettel ve Ferrari’den buruk zafer!

ads ads ads ads
09/04/2018

ads
Formula 1 | Bahreyn’de Vettel ve Ferrari’den buruk zafer!

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini ilk yarışta olduğu gibi Ferrari'den Sebastian Vettel kazandı. Yarışa Vettel'in zaferinden çok takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in kazası damga vurdu. Raikkonen pit-stop esnasında bir mekanikere çarptı. Fin pilotun çarptığı mekanikerin bacağı kırıldı.

Formula 1’de sezonun ikinci yarışı Bahreyn Grand Prix’si gerçekleştirildi. Sıralama turlarında ‘pole’ pozisyonunu elde eden Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kariyerinin 200. yarışında başladığı gibi bitirdi ve damalı bayrağı ilk gören isim oldu. İlk yarış olan Avustralya GP’de de zaferi elde eden Vettel sezonu muhteşem bir giriş yapmış oldu.

Startta ikinci sırada yer alan Kimi Raikkonen’i ilk virajda geride bırakan Mercedes pilotu Valtteri Bottas ikinci olurken podyumun son basamağında yarışa dokuzuncu sırada başlayan takım arkadaşı son şampiyon Lewis Hamilton yer aldı. Ferrari’den Kimi Raikkonen, ‘pit-stop’ta takımın bir mekanik elemanına talihsiz bir şekilde çarparken mekanikerin bacağı kırıldı. Yarışın ardından Ferrari’ye konuyla ilgili olarak 50 bin Euro para cezası verildi.

‘Işık yandığında gaza basmak benim görevim’

Olayın ardından aracından inerek yarışı bırakan Raikkonen konuyla ilgili olarak, “Henüz ne olduğunu bilmiyorum, mekaniker ne durumda onu da bilmiyorum. Yeşil ışık yandığı zaman gaza basıyorum ve geride neler olduğunu göremiyorum. Maalesef bugün mekanikerlerimizden birisi yaralandı. Işık yandığında gaza basmak benim görevim. Neler olduğunu gerçekten bilmiyorum. Umarım bir sorun yoktur, şimdilik nasıl olduğunu bilmiyorum” dedi.

Red Bull’un iki pilotu Daniel Ricciardo ikinci turda yaşadığı güç ünitesi arızasıyla ve Max Verstappen de Lewis Hamilton’la yaşadığı temasın ardından 5. turda yarış dışı kalırken takım büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Yarışın en büyük sürprizine ise Toro Rosso’nun Fransız pilotu Pierre Gasly imza attı. Gasly yarışı 4. sırada tamamladı. Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı 15 Nisan’da Çin’de.

Pilotlar sıralaması:

1 – Sebastian Vettel (Ferrari): 50

2 – Lewis Hamilton (Mercedes): 33

3 – Valtteri Bottas (Mercedes): 22

4 – Fernando Alonso (McLaren): 16

5 – Kimi Räikkönen (Ferrari): 15

Takımlar sıralaması:

1 – Ferrari: 65

2 – Mercedes: 55

3 – McLaren-Renault: 22

4 – Red Bull Racing-TAG Heuer: 20

5 – Renault: 15

09/04/2018 09:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: formula 1, Kimi Raikkonen
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.