Fransa'da COVID-19'a 'dijital' takip

Fransız hükümetinin yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında, insanları akıllı telefon uygulaması üzerinden takip etmeyi planladığı belirtildi.

ads ads ads ads
08/04/2020

ads
Fransa'da COVID-19'a 'dijital' takip

Dijital İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Cedric O, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, hükümetin hayata geçirmeye karar verdiği "StopCovid" projesi kapsamında, akıllı telefonlar için bir uygulama geliştirileceğini, böylece insanların dijital olarak takip edilebileceğini bildirdi.

Söz konusu uygulamanın herkes için zorunlu olmayacağını ve isteyen kişilerin cep telefonlarına yükleyeceğini dile getiren Cedric O, uygulamanının nasıl çalışacağına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"İki kişi belirli bir süre bir arada yakın mesafede olduğu zaman, birinin cep telefonu söz konusu uygulama sayesinde diğerininkinin referanslarını kaydediyor. Daha sonra iki kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıkması durumunda diğerine otomatik olarak bilgi ulaşıyor. Bu uygulama geçmiş günlerde temasa geçtiğiniz kişilerin içerisinde COVID-19 testi pozitif çıkanlar hakkında bilgi veriyor."

Cedric O, bu uygulamanın bluetooth teknolojisi ile çalışacağını belirterek, "Bu teknoloji Almanya, Fransa ve İsviçre tarafından yürütülen Avrupa projesinin merkezinde yer alıyor." ifadesini kullandı.

Uygulamanın, kullanıcıların coğrafi konumunu değil temasa geçtiği kişileri tespit edeceğini belirten Fransız bakan, muhalefet partilerinden ve iktidardaki parti Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinden (LREM) bazı milletvekillerin, insanların özgürlüklerinin kısıtlanacağı gerekçesiyle bu uygulamaya karşı çıktığını ancak böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

08/04/2020 15:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fransa covıd-19, koronavirüs, digijital takip,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.