Fransa’da internet devlerine vergi geliyor

ads ads ads ads
18/12/2018

ads
Fransa’da internet devlerine vergi geliyor

Fransa, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi dev internet şirketlerinin ülkede elde ettikleri gelir üzerinden gelecek yıl itibarıyla vergilendirmeye hazırlanıyor.

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, yaptığı basın toplantısında, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi şirketlerin Fransa’daki gelirleri üzerinden 1 Ocak 2019 itibarıyla vergilendirileceğini açıkladı. Bu miktarın 500 milyon euroyu bulduğunu ifade eden Le Maire, Alman Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştüğünü ve kendisiyle internet devlerinin AB üyesi ülkelerde de elde ettikleri gelir üzerinden vergilendirilmesi için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

‘DAHA ETKİLİ DÜZENLEME İSTİYORUZ’
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen yıl eylülde, uluslararası internet şirketlerinin, AB üyesi ülkelerde elde ettikleri gelir üzerinden vergilendirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Oyunun kurallarına uymayan internet devlerine ilişkin daha etkili düzenlemeler istiyoruz” demişti. Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi şirketler, Avrupa kamuoyunda, gelirlerini, elde ettikleri ülkede değil de daha düşük vergi ödeyebildikleri ülkede beyan ettikleri için eleştiriliyor.

18/12/2018 12:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fransa, amazon, internet
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.