Futbolun Kaderi Fener’in Elinde

ads ads ads ads
04/10/2012

UEFA ülke sıralamasında 12. sırada bulunan Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi’ne geçilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ancak Fener, Limasol’u iki maçta da yenebilirse, Türk Şampiyonu yine doğrudan Devler Ligi’ne gidecek

ads
Futbolun Kaderi Fener’in Elinde

Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden takımların bu sezonki başarısız durumları, Türk futbolunu büyük bir riskle karşı karşıya bıraktı.

Ekiplerimiz şu ana kadar 2.400 puan toplayabilirken, Kıbrıs Rum Kesimi ise büyük bir atak yaptı, şimdiden 3.500 puana ulaştı. Rum takımlarından sadece Fenerbahçe’nin grubunda yer alan AEL Limasol yoluna devam ederken, bizim Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Avrupa’da bulunması nispeten avantaj gibi görünüyor.

Ancak Cim-Bom’un gruplarda henüz puan alamaması, Fenerbahçe’nin Marsilya ile berabere kalması, bizi 12. sırayı kaptırma riskiyle karşı karşıya bıraktı.

AEL, sarı-lacivertliler karşısında başarılı olursa hem bizim puan toplamamıza izin vermeyecek, hem de kendi puanını yükseltecek. Üstelik gruptan çıkması durumunda da puan alma şansını devam ettirecek. Fakat sıralamadaki yerini Galatasaray’ın alacağı sonuçlar belirleyecek.

12. sıra eşiği!

Fakat tam tersi olur da, Fenerbahçe, AEL Limasol karşısında başarılı olursa o zaman Kıbrıs Rum Kesimi’nin 12. sıraya çıkma imkanı kalmayacak.

Bilindiği gibi sıralamada 12.lik bir eşik olarak kabul ediliyor. 13. sıraya düşülmesi durumunda o ülkenin takımı, şampiyon olsa bile Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynuyor.

Bu nedenle bu sezonun sıralaması 2014-15’in Avrupa’ya gidecek takımlarını etkileyecek.

04/10/2012 08:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fenerbahçe, kıbrıs rum kesimi, uefa
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.