Galaxy S9 ve S9+’da yüz ve iris tarayıcısı olacak

ads ads ads ads
30/01/2018

ads
Galaxy S9 ve S9+’da yüz ve iris tarayıcısı olacak

Apple’ın iPhone X’te yer verdiği FaceID sisteminden sonra, yüz tarama özelliğinin hayli popüler olduğunu söyleyebiliriz. Aslında bakılırsa Apple’dan önce pek çok akıllı telefon üreticisi yüz tarama teknolojisini kullanıyordu. Fakat hiç birinin kullandığı teknoloji FaceID kadar başarılı değildi.

Apple, FaceID’de ön kameraya yardımcı olması için TrueDepth ismini verdiği bir sensor teknolojisini de devreye soktu. Bu sayede yüzün 3 boyutlu olarak taranması da mümkün oldu. Şimdi ise Samsung’un da yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+’da FaceID benzeri bir teknoloji kullanıp, kullanmayacağı merak ediliyor.

Aslına bakılırsa, Samsung son dönemde çıkardığı amiral gemisi modellerinde parmak izi okuyucusunun yanı sıra, yüz tanıma ile kilidin açılmasını sağlayan bir sisteme de sahipti. Fakat bu sistem FaceID kadar başarılı değildi.

25 Şubat’ta tanıtılacak olan Galaxy S9 ve S9+’ta FaceID benzeri bir sistem olmasa da Intelligent Scan ismi ile lanse edilen gelişmiş bir yüz tarama sisteminin olacağı ortaya çıktı. Bu yeni sistem yüz ile birlikte iris taraması da yapacak. Böylece güvenliği de arttırmış olacak. Samsung’un akıllı tarama olarak tabir ettiği bu yeni teknoloji hem yoğun ışıkta, hem de düşük ışıkta kusursuz bir şekilde çalışacak.

30/01/2018 17:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Galaxy S9, Galaxy S9 plus
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.