Gardiyanlar görev almak istemedi

Haber Kıbrıs’a kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, bu zor günlerde maaş ayarlaması yaparken, maddi imkanlar çerçevesinde hareket ettiklerini, yarın saat 09.30’da cezaevinde yetkili sendikalarla bir araya gelip bilgilendirme yapacağını söyledi

ads ads ads ads
31/03/2020

ads
Gardiyanlar görev almak istemedi

Koronavirüs salgını nedeniyle verilen idari izin kapsamında yer almayan ve “aktif, sürekli ve elzem görev yürüten personel” kategorisinde yer alan cezaevi çalışanları, kendilerine kesintili maaş verilecek olmasına tepki gösterdi. Kesintili maaş alacağı haberi bilgilerine gelen gardiyanlar bu akşam, görev almayı reddederek, “Öyleyse biz de idari tatil kullanalım” dedi.

Konu İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın da bilgisine getirildi ve gardiyanlar ikna edildi. Gardiyanlar dün akşam nöbetlerine girdi ama bu konuda tatmin edici bir açıklama beklediklerini söyledi.

Haber Kıbrıs’a kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, bu zor günlerde maaş ayarlaması yaparken, maddi imkanlar çerçevesinde hareket ettiklerini, yarın saat 09.30’da cezaevinde yetkili sendikalarla bir araya gelip bilgilendirme yapacağını söyledi.

Cezaevindeki yetkili sendikalarda KTAMS’ın Başkanı Güven Bengihan da personelde bir moral çöküntüsü olduğunu ve onları zor ikna ettiklerini kaydetti.

31/03/2020 21:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gardiyanlar görev almak istemedi, haberkibris, kktc haber, ayşegül baybarsi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.