GAÜ '2021 Tiyatro Günleri' bugün başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü, 2020-21 sezonunda 4 yeni oyun ortaya çıkardı.

ads ads ads ads
03/08/2021

ads
GAÜ '2021 Tiyatro Günleri' bugün başlıyor

GAÜ Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü, 2020-2021 sezonunu pandemi koşullarına rağmen dört farklı prömiyer yapacak. 03 Ağustos-09 Ağustos tarihleri arasında, “2021 Tiyatro Günleri” GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sahnesinde gerçekleştirilecek.

Oyunların tamamı pandemi koşullarına uygun olarak hazırlanmış ‘Spectrum’ sahnesinde gerçekleştirilecek olup 1000 kişilik kapasiteli salona yalnızca 200 kişi alınacak. Seyirciler aralıklı oturacak. Girişte ateş ölçümü yapılacak. Oyunlara maskesiz seyirci alınmayacak. Oyunların tamamı ücretsiz olup isteyen izleyiciler girişte yer alacak olan bağış kutusuna GAÜ Çocuk vakfı için bağışta bulunabilecek.. Toplanacak bağışlar SMA hastası Asya bebek yararına kullanacak.

03 Ağustos 2021 / Salı / Saat: 20.30

Ölüm Öpücüğü

(Polisiye Gerilim - Tek Perde – 2 Saat)

Yazar: Simon Williams

Yönetmen: Osman Ateş

Yaş Sınırı: 18+

Kurbanlarını kadınlardan seçen bir seri katil... Onu ölü ya da diri yakalamakla görevlendirilmiş üst düzey iki dedektif ve bir kriminal psikolog... Yem olarak kullanılmak istenen bir kadın oyuncu. İki uçlu bir plan... İyi bir omlet yapmak için yumurtaların kırılması gerekmektedir. Önemli olan hangi yumurtaların kırılmasına karar vermektir.

 

 

05 Ağustos 2021 / Perşembe / Saat: 20.30

Mükemmel Partner

(Komedi - Tek Perde – 105 Dakika)

Yazar: Miro Gavran

Yönetmen: Nehir Demirel

Yaş Sınırı: 14+

Günümüz insanının yalnızlığını ve çaresizliğini, sanal dünyanın, robotların çevrelediği 21. Yüzyıl insanını anlatan oyun sanal, kurmaca bir ilişkinin gerçek insanlarla sahici ilişkiler yaşamakla kıyaslanamayacağını, gerçek insan iletişiminin yerini hiçbir şeyin alamayacağını vurguluyor. Hali hazırda işaretlerini gördüğümüz gelecekte yaşanacaklara dair öngörüler bu oyunda ikna edici karakterler ve mizahi bir dille anlatılıyor.

 

07 Ağustos 2021 / Cumartesi / Saat: 20.30

Uçlar

(Psikolojik Gerilim - Tek Perde – 100 Dakika)

Yazar: William Mastrosimone

Yönetmen: Birce Birsel Çağlar

Yaş Sınırı: 16+

Şiddet ve tecavüz kurbanı kadınların adalet sistemine ve toplum ön yargılarına karşı duruşunun eleştirildiği gerilim ve şiddet dolu bir dram. Peki ya siz bu şiddete maruz kalsaydınız ne yapardınız?

 

09 Ağustos 2021 / Pazartesi / Saat: 20.30

Sophie ve Ben

(Tarihi Dram - Tek Perde – 60 Dakika)

Yazar: Ursula Kohlert

Yönetmen: Nehir Demirel

Yaş Sınırı: 14+

"Yaşayan herkes dünyayı şekillendirebilir, değiştirebilir ve bunu yapmalıdır da."

İkinci Dünya Savaşı… Nazi Almanya'sı… İki genç kadın… Bu oyun, Sophie'nin cesur direniş mücadelesi ile Traudl´un olaylara çekimser eşliğini; toplumun olaylara yaklaşımındaki uç örnekleri çarpıştırarak, iki özel insanın bu heyecan verici buluşmasını ve kimsenin direnişçi ya da yandaş olarak doğmadığını, herkesin kişisel sorumluluğundan yeni bir toplumun doğduğunu anlatabilmeyi hedefliyor. Tıpkı geçmişte ve şimdi olduğu gibi.

 

03/08/2021 10:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: GAÜ, 2021 Tiyatro Günleri, kktc
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.