Gazeteci Özer Hatay 9. ölüm yıl dönümünde unutulmadı…

ads ads ads ads
08/11/2022

ads
Gazeteci Özer Hatay 9. ölüm yıl dönümünde unutulmadı…

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Dış Basın Birliği Başkanlığı yapan Gazeteci Özer Hatay 9. ölüm yıl dönümünde unutulmadı…

İZ BIRAKANLAR/ Gülten ÖZYAKUP SEZGİN

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin ve Dış Basın Birliği’nin başkanlığını yapan, Kıbrıs Türk basınının üretken ve unutulmaz simalarından birisi

Özer Hatay

TÜRKİYE BASININDA ÇALIŞTI… Özer Hatay, 1957 yılında Bozkurt Gazetesi’nde spor yazarlığıyla gazeteciliğe başladı. Bir yıl sonra Halkın Sesi Gazetesi’ne profesyonel gazeteci olarak transfer olan Hatay, zamanla kendini Türkiye basınının en yüksek tirajlı gazetesi Hürriyet’te buldu.

   Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin ve Dış Basın Birliği’nin başkanlığını yapmış, Kıbrıs Türk basınına büyük emekler vermiş olan Özer Hatay, 1937 yılında Lefkoşa’da doğdu.

   Yenicami İlkokulu’nu bitirdikten sonra orta eğitimini Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamlayan Hatay, Amerika menşeili The Manufacturers Insurance adlı sigorta şirketinde iş hayatına başladı.

   Hatay, bu şirkette çalışan tek Türk olarak EOKA tedhiş örgütünün hedefi haline geldi ve bombalı saldırıya uğradı. Yaralı olarak atlattığı bu saldırıdan sonra işinden ayrılmak zorunda kalan Hatay, gönüllü olarak Mücahit Komutanlığı görevi yaptı. Hatay, 1957 yılında Bozkurt Gazetesi’nde spor yazarlığıyla gazeteciliğe başladı.

   Bir yıl sonra Halkın Sesi Gazetesi’ne profesyonel gazeteci olarak transfer olan Hatay, zamanla kendini Türkiye basınının en yüksek tirajlı gazetesi Hürriyet’te buldu ve 30 yılı aşkın süre bu gazetenin Kıbrıs muhabirliğini yaptı.

   Hatay, Hürriyet’in yanı sıra Türkiye’de yayınlanan Haber Ajansı, Yeni Gazete ve Dünya gazetelerinde Kıbrıs hakkında yazılar yazdı. Radyo ve televizyonla tanışıklığı 1959 yılına rastlayan Özer Hatay, uzun yıllar futbol maçı spikerliği de yaptı. Yurt dışında çok sayıda seminer veren Hatay, devlet adamlarından gazetecilik başarı ödülleri aldı. Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Dış Basın Birliği’nde başkanlık görevlerinde bulunan Hatay, uzun süre Halkın Sesi gazetesinde siyasi, ekonomik ve sosyal içerikli konularda günlük yazılarına devam etti. Hatay, televizyon ve radyo programlarında da yer alıyordu. Özer Hatay 2010 yılında “Damdan Düşen Adam” adlı kitabını yayımladı.

   Hatay, 8 Kasım 2013 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

08/11/2022 09:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Özer Hatay, Gazeteci
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.