Gazimağusa’da ilginç soygun olayı…

ads ads ads ads
03/03/2021

ads
Gazimağusa’da ilginç soygun olayı…

Gazimağusa’da , beraberinde henüz tespit edilemeyen meçhul şahıslar ile birlikte Uchenna Nwrugbe Ezanwa’nın ikametgahına giderek adı edileni darp ettikten sonra bir adet diz üstü bilgisayar ve bir adet cep telefonunu zorla aldıktan sonra bazı hesaplara para havalesi yapmasını sağlayan, 01.03.21 tarihinde ise başka bir adrese gelmesini sağladıktan sonra müştekiyi rızası hilafına alıkoyduktan ve darp ettikten sonra yine bazı hesaplara para havalesi yapmasını sağlayan ve polise gitmesi halinde kendisine zarar verileceği yönünde şiddet tehdidinde bulunan Chisam George Iroanalam şikayet üzerine 02.03.21 tarihinde tutuklandı.

Zanlı bugün Soygun, Şiddet kullanma tehdidi ve darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Halil Metin olgularla ilgili yemin altında mahkemeye bilgi verdi. Tanık polis şahadetinde 25.02.21 tarihinde zanlının beraberinde henüz belirlenemeyen şahıslarla birlikte müştekinin ikametgahına giderek darp ettiğini, bir adet cep telefonu ve diz üstü bilgisayarını zorla aldıktan sonra bir şahsa ait hesaba 1990 TL para havalesi yapmasını sağladığını söyledi.

01.03.21 tarihinde zanlının müştekinin başka bir adrese gelmesinin sağlandığını ve rızası hilafına zorla alıkonduktan sonra yine darp edildiğini ve bir başka şahsın hesabına 1400 TL ve 100.000 bin Nijerya Nayrası (1923 TL) havale yapmasının sağlandığını söyleyen tanık polis, polise gitmesi halinde kendisine zarar verileceği yönünde müştekiye şiddet tehdidinde bulunulduğunu belirtti.

Olayın 02.03.21 tarihinde polise intikal ettirildiğini ve ayni gün zanlının tutuklandığını, gönüllü bir ifade verdiğini belirten tanık polis, ifadenin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi, kamera görüntülerin incelenebilmesi ve aranmakta olan 4 kişinin bulunabilmesi maksadıyla zanlı aleyhine 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Bir soru üzerine cevap veren tanık polis, olayın bir şakadan ibaret olduğu ve kötü niyetle yapılmadığı konusunda zanlının beyanı olduğunu söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)

 

 

03/03/2021 20:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gazimağusa’da ilginç soygun olayı…, haberkibrs, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.