Gece Kulübü Cinayetinde Karar Verildi!

ads ads ads ads
16/03/2015

ads
Gece Kulübü Cinayetinde Karar Verildi!

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Harem Gece Kulübü davasında karar açıklandı.

Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Ömer Güran tarafından okunan karara göre, davanın sanığı Kubilay Güler, 30 yıl hapse mahkum oldu.

Sanık Güler’in 9 ayrı suçtan yargılandığı davaya ilişkin kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Ömer Güran, ortada vahim bir suç bulunduğuna işaret etti.

Güran, Anayasa’nın kişilerin hayat ve vücut bütünlüğünü güvence altına aldığını belirterek, hayat hakkının insan olmanın ve diğer insan haklarının ön şartı olduğunu vurguladı.

Karar verirken, tahrik unsurunu değerlendirmeyi uygun gördüklerini anlatan Güran, bir haksız tahriğin oluştuğunu, ancak sanığın tepki şeklinde beliren saldırısının orantısız olduğunu söyledi.

Kıdemli Yargıç Güran, sanığın bilerek ve isteyerek üç kişiyi öldürmeye çalıştığını; bunun sonucu olarak da iki kişiyi öldürdüğünü anımsattı.

Sanığın yaşının genç olması, pişmanlık duyması ve mahkemeden özür dilemesi gibi hafifletici nedenler bulunduğunu ifade eden Güran, sanık Kubilay Güler’in adam öldürmek suçlarından 30’ar, öldürmeye teşebbüsten de 20 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

11 Eylül 2014 tarihinde Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’ne, müşteri olarak giden ve geceyi kulüpte geçiren uzman çavuş Kubilay Güler, sabah 08.45’te kapı önünde tartıştığı 26 yaşındaki Siham Benchargui isimli konsomatris kadını, sonra da 34 yaşındaki güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri’yi, başlarına beylik tabancası ile birer kez ateş ederek öldürmüştü. 

İTİRAF ETMİŞTİ: AŞIKTIM ÖLDÜRDÜM

KTBK'nde görevli uzman çavuş Kubilay Güler, 26 yaşındaki Fas uyruklu konsomatris Sıham Benchargui'yle uzun zamandır birlikte olduğunu geceyi birlikte geçirdiklerini, sabah ise kendisi ile kaçmak istemediği için öldürdüğünü itiraf etmişti.

16/03/2015 12:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gece Kulübü Cinayeti, kubilay güler
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.