Gece yediğinizde fayda sağlayacak besinler

ads ads ads ads
20/02/2019

ads
Gece yediğinizde fayda sağlayacak besinler

Akşamları belirli bir saatten sonra bir şeyler yemek, vücudunuza zararlı olabilir ve kilo almanızı sağlar. Ancak paylaştığımız bu besinleri gece tüketirseniz, vücudunuzu hem temizleyecek hem de kilo verdirecek. Buradaki besinleri tüketirken bir uzmana sormayı unutmayın. Ayrıca miktarına ve alerjiniz olup olmadığına dikkat etmenizde fayda var.

İşte o besinler...

Domates: Domatesin besin değeri oldukça yüksektir ve içerisinde bol miktarda antioksidanlar bulunur. Sağlıklı bir akşam yemeği için domates ile protein tüketmek, sizin için mükemmel olacaktır. Aynı zamanda domatesi gece tüketmek, kilo vermenize yardımcı olur ve iltihaplanma ve sıvı tutulması ile mücadele eder.

Enginar: Karaciğer dostu enginar akşam yemeği ve gece atıştırmalığınız için mükemmel bir seçenek olacaktır. Karaciğerinize detoks etkisi sağlayarak, gece tükettiğinizde de bu etki devam eder.

Karpuz: Karpuzun içi lif ve su doludur. Yatmadan önce karpuz yemek dümdüz bir karna sahip olmasının yanında, vücudunuzda fazla miktarda bulunan sıvıların giderilmesi için gerekli olan bir mineraldir.

Kuşkonmaz: Kuşkonmaz, A, B kompleksi, C ve E vitaminleri içerir, aynı zamanda çinko ve potasyum gibi mineraller ile doludur. Kuşkonmazı geceleri istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Zeytinyağı: Gerçek sızma zeytinyağında bulunan oleik asit gibi yağ asitleri özellikle karın bölgesinde bulunan daha dayanıklı ve parçalanması zor olan yağların parçalanmasına yardımcı olur. Gece yatmadan önce içeceğiniz bir kaşık zeytinyağı ile karın yağlarının erimesini sağlayabilirsiniz.

20/02/2019 10:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gece, besin, yiyecek, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.