Gemiden düştü; 10 saat sonra kurtarıldı

Hipotermi geçirmemek için Longstaff sürekli şarkı söylediğini anlattı

ads ads ads ads
21/08/2018

ads
Gemiden düştü; 10 saat sonra kurtarıldı

Hırvatistan’dan İtalya’ya giden Norwegian Star isimli kruz gemisinden denize düşen İngiliz Kay Longstaff isimli kadın, yaklaşık 10 saat kaldığı denizde, sahil güvenlik ekipleri gelene kadar yüzdü. Soğuk suyu hissetmemek ve hipotermi geçirmemek için Longstaff sürekli şarkı söylediğini anlattı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre gemiden düşmeden önce alkollü olduğu ve bir kadınla tartışma yaşadığı belirtilen İngiliz kadın yaklaşık 10 saat boyunca Adriyatik Denizi’nde yaşam mücadelesi verdi. Hırvatistan arama kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarma uçağı, dün sabah yerel saatle 09:45’te Adriyatik Denizi’nin 60 mil açığında Longstaff’ı tespit etti. Kadının gemide olmadığının aile bireyleri tarafından fark edilmesiyle harekete geçen kurtarma ekipleri geminin rotası üzerinde arama çalışmaları başlattığı aktarıldı.

İngiliz basınının ‘mucize İngiliz’ olarak isimlendirdiği 46 yaşındaki Longstaff, bulunduğunda uzun süre soğuk suda kaldığı için hipotermi belirtileri gösterdi ancak ‘beklenmedik’ bir şekilde kurtarma gemisinden hastaneye getirilene kadar önemli oranda iyileşti. Soğuğu hissetmemek için sürekli şarkı söylediğini söyleyen kadının gemiden nasıl düştüğüne ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği belirtildi. Longstaff, kendisini kurtaran sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ederken toplu fotoğraf da çektirdi.

21/08/2018 13:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.