Geri çekilebilir ışın kılıcı yaptılar ve rekor kırdılar

Kanadalı bir grup genç dünyanın ilk geri çekilebilir, plazma tabanlı ışın kılıcını üretmeyi başardılar ve aynı zamanda Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye de hak kazandılar.

ads ads ads ads
16/12/2020

ads
Geri çekilebilir ışın kılıcı yaptılar ve rekor kırdılar

Kanada’da Hacksmith Industries adı altında Yıldız Savaşları ve Marvel Film Evreni’nde görülen çoğu üstün teknoloji cihazı üreten bir grup genç, dünyanın ilk içine çekilebilir ışın kılıcını üretmeyi başardı. Kanadalı mucitlerin bu başarısı ise Guiness Rekorlar Kitabı tarafından 8 Eylül 2020 tarihinde kayıt altına alındı.

Işın kılıcını Kanadalı Mucit James Hobson ve tasarımcı Bogdan Malynovskyy tarafından yapıldı. Mucitler tarafından hazırlanan YouTube videosunda ışın kılıcının nasıl üretildiğini başından sonuna kadar gösteriliyor.

Hobson, daha önce ürettikleri bir ışın kılıcı projesi ile ilgili bir videoyu YouTube’a yükledikten sonra 500’ün üzerinde olumsuz yorum geldi. İnternet trollerinin olumsuz yorumlarını okudutan sonra Yıldız Savaşları filmindeki geri çekilebilir bir ışın kılıcı üretmek için azim kazanan gençler kabzası Malynovskyy tarafından tasarlanan cihazın ışın kılıcı haline getirilebilmesi için LPG ile basınçlı oksijen kullanılmış.

Işın kılıcına verilen gazın kısılması ve açılması aracılığı ile de Yıldız Savaşları filmindeki gibi ışığı kabzaya çekmeyi başarmışlar. Ayrıca, kullanılan çeşitli kimyasallar sonucunda Jedi’lar tarafından kullanılan ışın kılıçlarındaki mavi ve yeşil renkler ile Sith’lerin kullandığı kırmızı rengi elde etmeyi başarmışlar.

Tasarlarlanan ışın kılıcı o kadar etkili ki metali bile rahatlıkla kesebiliyor. Bölüm 1’de Jedi Ustası Qui-Gon Jinn’in Ticaret Federasyonu Komuta gemisindeki metal kapıyı eritmesine benzer bir sahneyi de kendi imkanları ile başarmışlar.

Hubson ve ekibi daha önce Marvel Film Evreni, Geleceğe Dönüş serisi ve Batman’in ünlü cihazlarından bazılarını üretmeyi başarmışlar.

16/12/2020 12:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yaşam, Dünya, Teknoloji
MANŞETLER

HK YAŞAM

Haftalık burç yorumları (15-21 Nisan 2024)

HK YAŞAM

"Haftalık burç yorumları 15-21 Nisan 2024 açıklandı! Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumlarını anlattı. 15-21 Nisan haftalık burçları aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında neler bekliyor hepsi burada! Peki, hangi burcu neler bekliyor? 15-21 Nisan haftası Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarının detaylı yorumları... İşte, 15-21 Nisan 2024 haftalık burç yorumları..."

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.