GİAD'dan Hükümete Kınama...

ads ads ads ads
14/10/2016

ads
GİAD'dan Hükümete Kınama...

Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Cemal Gülercan, hükümetin, ithal ürünlere %3’lük fon uygulanması kararını iptal ederek, bu oranı Fiyat İstikrar Fonu’na ekleyip tekrardan yürürlüğe koyma kararını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Gülercan, yazılı açıklamasında, “Kandırılıyoruz” diyerek, hükümeti almış olduğu bu karardan vazgeçmesi için “sağduyuya” çağırdı.

“Böyle bir kararla hükümetin hem TÜK’ü kurtarmak için vatandaşın bedel ödemesini istediğini, hem de ‘Bakanlar Kurulu bir kararı iptal eder biz bu uygulamayı başka bir yöntemle yine yaparız’ demek istediğini” ifade eden Gülercan, “Fon uygulamasının şekli ne olursa olsun, hangi isim altında olursa olsun yaratacağı hayat pahalılığı ve ekonomik olumsuzluklar değişmeyecektir” dedi.

“Yanlış yönetimler ve politikalar sonucu zor durumda olan Toprak Ürünleri Kurumu’nu kurtarması gereken vatandaşlar ve iş insanları değildirler” diyen Gülercan, hükümetin bu konuda ciddi bir kurtarma planına ihtiyacı olduğu, ancak çözümün hayat pahalılığını artıracak uygulamalar olmaması gerektiği görüşünü dile getirdi. Gülercan şunları kaydetti:

“Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği olarak ülkemizde yaşanan tüm zorluklarla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Her ne kadar Toprak Ürünleri Kurumu’nun içinde bulunduğu duruma gelmesi sadece yönetim suçu olsa da hem GİAD hem de bireysel iş insanları olarak, mantıklı ve sürdürülebilir çözümler dâhilinde üzerimize düşeni yerine getireceğimizi belirtmek isteriz. Hükümeti almış olduğu bu karardan vazgeçmesi için sağduyuya davet ediyoruz.” 

14/10/2016 12:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: GİAD, Cemal Gülercan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.