GİKAD ile Beyarmudu Beledyesi, tarım okulu için protokol imzaladı

ads ads ads ads
16/08/2022

ads
GİKAD ile Beyarmudu Beledyesi, tarım okulu için protokol imzaladı

 

Beyarmudu Belediyesi ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında Kıbrıs’ın ilk Türk tarım okulu olacak “Kırsal Kalkınma, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (KUAMER)” hayata geçirmek için protokol imzalandı.

Protokole, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu imza koydu.

Üretimden satışa kadar eğitimler verilecek

Merkezin faaliyetlerine başlamasıyla, kültürel mirasın tekrardan canlanmasının yanı sıra kırsal bölgelerin yenilikçi yöntemlerle kalkınmasında kaldıraç görevi görme hedefleniyor.

Merkezde; sulama, ata tohumlarının korunması, toplanması, budama, hasat, doğru ilaçlama ve gübreleme gibi tarımsal eğitimlerin yanında sosyal girişimcilik, eticaret, markalaşma, satış ve pazarlama, kültürel el işleri ve gastronomi konularında da eğitimler verilecek.

Ülkemize gelir kaynağı sağlanması için fidan üretimi ve sebze-meyve işleme tesislerini de ileride hayata geçmesi planlanıyor.

Kavuklu: İşbirliği sayesinde kırsal kalkınma gerçekleşiyor

GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de sivil toplum örgütleri ve belediye iş birlikleriyle değişen kırsal kalkınma yöntemleriyle başarıya ulaşmış pek çok örnek çalışmanın olduğuna dikkat çekti.

İçim Çağıner Kavuklu, GİKAD ve Beyarmudu Belediyesi’nin geniş bağlantıları sayesinde destek alabilmenin güveni içinde olduklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu iş birliklerini de sizlere açıklayacağız” dedi.

İçim Çağıner Kavuklu ayrıca kadınların ekonomiye katılımını teşvik etmek ve artırmak, kadınların ürettiklerini bir marka adı altında pazara ulaştırmak amacıyla kurulan Girişimci Kadınlar Kalkınma Kooperatifi’nin de bu projenin önemli bir partneri olduğunu vurguladı.

Kooperatifin üretilen ürünlerin pazarlanabileceği ve üretim yapan kadınların da bir araya gelebilecekleri ortak bir platform oluşturduğunu anlatan İçim Çağıner Kavuklu, “Bu proje, ticaret, sanayi, bilim gibi alanlarda girişimci kadınları barındıran GİKAD’ın en büyük hayallerinden bir tanesiydi. Bugün bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

16/08/2022 13:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: GİKAD, Beyarmudu Beledyesi, tarım okulu, protokol
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.