Girne Belediyesi’nin öykü yarışmasına başvurular başladı

Girne Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği öykü yarışmasına başvurular başladı.

ads ads ads ads
25/05/2022

ads
Girne Belediyesi’nin öykü yarışmasına başvurular başladı

Girne Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği öykü yarışmasına başvurular başladı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, bu yılki öykü yarışması, doğa sevgisi ve çevreye duyarlılık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Ben, Biz ve Doğa” konusuyla düzenleniyor.

Öykü yarışmasına katılmak isteyenlerin en geç 17 Haziran Cuma gününe kadar öykülerini Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi’ne veya [email protected] adresine göndermeleri gerektiği belirtildi.

Yarışmada, 9-10-11 yaş grubu, 12-13-14 yaş grubu ve 15-16-17 yaş grubu olmak üzere üç kategoride değerlendirme yapılacak.

Haziranda yapılacak değerlendirmelerin sonucunda Temmuz ayında düzenlenecek törenle, birincilere 1250 TL, ikincilere 1000 TL, üçüncülere 750 TL ödül verilecek.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ve eğitim gören tüm çocukların katılımına açık olan bu yılki öykü yarışmasının değerlendirme kurulunda, Ceyhan Özyıldız (Öykü Kitabı Yazarı, Fotoğrafçı), Emrah Öztürk (Öykü Kitabı Yazarı, Akademisyen), Orhan Eskiköy, Misli Kadıoğlu (Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri) yer alıyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çocuk ve gençlerin okuyan, sorgulayan, düşünen ve yaratan bireyler olması için teşvik edilmesinin önemine işaret ederek, bu yılki öykü yarışmasını bu anlamda önemsediklerini ifade etti.

Geçen yıllarda çocuk ve gençlerin öyküleri arasında çok değerli eserlerle karşılaştıklarını belirten Güngördü, bu yıl doğa sevgisi ve çevreye duyarlılık konusunda farkındalık da yaratacak bir konu başlığı belirlendiğini, okul ve ailelerin de katılım için çocukları desteklemesinin önemine işaret etti. Güngördü, yarışmaya katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

25/05/2022 10:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Girne, Belediyesi, öykü, yarışma, başvuru,
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.