Girne’de uyuşturucu 3 kişi tutuklandı!

ads ads ads ads
17/10/2021

ads
Girne’de uyuşturucu 3 kişi tutuklandı!

Kamalı Haber

Girne’de meydana gelen "Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Sentetik Cannabinoid, Hint Keneviri) Alma, Verme ve Tasarrufu" suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Takudzwa Brendoon Chınyemba, Somtochukwu Chidozie Ndubuisi ve Martin Mbalendo Nyırenda tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ahmet Akacan olayla ilgili bulguları aktardı. Akacan 16 Ekim 2021 tarihinde saat 20.30 raddelerinde Girne’de Uğur Mumcu Caddesi üzerinde şüpheli bir vaziyette tespit edilen Zanlı-1 Takudzwa Brendoon CHINYEMBA’nın  üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 200 miligram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak suçüstü hali tutuklandığını söyledi. Polis akabinde CHINYEMBA’dan yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeleri aynı gün Lefkoşa’da sakin Zanlı-2 Somtochukwu Chidozie NDUBUİSİ’den aldığının tespit edildiğini ve ayni gün   Ortaköy adresindeki ikametgahında yapılan aramada tasarrufunda satışa hazır vaziyette 13 ayrı beyaz renk kağıt içerisinde yaklaşık 3 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yaklaşık 2 gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak suç üstü tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis akabinde aynı gün Zanlı-2 den yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeleri Lefkoşa’da sakin Zanlı-3 Martin Mbalendo NYIRENDA’dan  aldığı tespit edilmiş ve Martin Mbalendo NYIRENDA’da derdest emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis memuru Ahmet Akacan mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu ayrıca alınan emarelerin laboratuara gönderileceğini belirterek ilk etapta soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

17/10/2021 09:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Girne’de uyuşturucu 3 kişi tutuklandı!, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.