Göbek yağlarına savaş açın

ads ads ads ads
12/09/2014

ads
Göbek yağlarına savaş açın

Amerika'nın sevilen Türk doktoru Mehmet Öz'den göbeğinden kurtulmak isteyenlere tavsiyeler...

Göbek yağı savaşçıları

Östrojen, kortizol ve diğer bütün hormonlarla mücadele etmek zordur. Bu durumda, daha önce yaptığınız şeyler, geçmişte olduğu gibi işe yaramayabilir. Beslenme biçiminizden hareket tarzınıza kadar birçok değişiklik yapmanız gerekebilir.

Egzersiz

Daha önce yaptığınız egzersizleri unutun. Orta yaş göbeğini eritmek için mekik ve kullandığınız diğer yöntemler artık işinize yaramayabilir. Karın bölgesini çalıştıran en eski ve en temel egzersiz olan 'plank egzersizi'ni veya kedi duruşu gibi yoga temelli alternatifleri göz önünde bulundurun. Tüm bu egzersizleri yerde yapın.

Göbek yağını artıran gıdalar

Hazır gıdalar, kısmen hidrojene yağlar ve zenginleştirilmiş unlar, dostunuz değil. Bunların ötesinde, trans yağ kelimesini de sakın unutmayın. Her ne pahasına olursa olsun bundan sakının. Araştırmalar, margarinde, makarnada, hazır kurabiye ve krakerlerde bulunan trans yağın göbek bölgesindeki yağlanmayı artırdığını ve vücudun diğer bölgelerindeki yağı, göbek çevresine dağıttığını göstermiştir.

Göbek yağını yakan gıdalar

Fındık, zeytinyağı ve ay çekirdeğinde bulunan tekli doymamış yağ içeren gıdalar yiyin. Diğer yağ yakıcılar; avokado, yeşil çay ve tam tahıllı gıdalardır. Bunları alışveriş listenize ekleyin ve dolabınızı size sağlık ve enerji verecek gıdalarla doldurun. Sonuç mu? 'Daha ince göbeğiniz' size teşekkür edecek! 

12/09/2014 20:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: göbek yağlarından kurtulmak
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.