Google, Elon Musk'ın Tesla'sına taş attı: Tam otomatik sürüşe geçemeyecekler

Sürücüsüz otomobil şirketinin CEO'su, Tesla'yı rakip görmediklerini söyledi

ads ads ads ads
26/01/2021

ads
Google, Elon Musk'ın Tesla'sına taş attı: Tam otomatik sürüşe geçemeyecekler

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz otomobil teknolojisi geliştirmek için kurduğu Waymo'nun CEO'su, Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın tam otomatik sürüş özelliğini geliştirmek için yanlış yolda olduğunu söyledi. CEO John Krafcik, sistemin beklentileri karşılayamayacağını belirtti.

Krafcik, sözlerine "Tam otomatik sürüş sistemine bir gün sihirli bir şekilde geçene kadar sürücü yardım sistemini daha çok geliştirmek bir yanılgı" diye devam etti.

Tesla, Krafcik'in hedefi haline gelen sürücü yardım sistemi Autopilot'u (Otopilot) 2014'te piyasaya sürmüştü. Ancak Autopilot, çıkış yaptığı zamandan beri eleştiriliyor. Zira tam otomatik sürüş diye tanıtılsa da Autopilot, sürücülerin denetimini gerektiriyor.

Öte yandan Elon Musk, aralıkta yaptığı açıklamada Tesla'nın bu yıl bazı alanlarda tam otomatik özelliğini getireceğinden son derece emin olduğunu söylemişti.

Bloomberg'ün haberine göre, Musk, Nisan 2019'da da benzer iddialarda bulunmuş, 2020'nın ortasına kadar sürücülerin denetimini gerektirmeyecek 1 milyondan fazla arabaya sahip olacaklarını söylemişti.

Tamamen otonom sürüş teknolojisi kullanan Waymo ise Uber gibi yeni nesil taşımacılık şirketlerindeki araçlarını tamamen sürücüsüz otomobillere dönüştürmeyi ekimde başarmıştı. Krafcik, Tesla'yı sürücüsüz araçlar konusunda rakip olarak görmediğini, Tesla'nın "gerçekten iyi bir sürücü yardım sistemi geliştirdiğini" söyledi.

Tesla araçlarının çevresini anlaması için radar, sensörler ve kameralar kullanıyor. Bu alanda çalışmalarını yürüten diğer şirketlerse bu konuda LIDAR'a ve 3D haritalara güveniyor.

Bununla birlikte Elon Musk, Tesla'nın doğru yolda olduğunu düşünüyor. Zira 2019'daki konuşmasında "LIDAR'a güvenen herkes ölüme mahkumdur" demişti.

 

Independent Türkçe, Bloomberg, CNET, Washington Post

26/01/2021 11:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, Elon Musk, Tesla
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.