Google, kablosuz veri paylaşımı sağlayan hizmetinin testlerine başladı

Google, Apple'ın Airdrop ve Huawei'nin Huawei Share adlı teknolojileri gibi çalışan Nearby Sharing isimli dosya paylaşım uygulamasını beta kapsamda kullanıma sundu

ads ads ads ads
01/07/2020

ads
Google, kablosuz veri paylaşımı sağlayan hizmetinin testlerine başladı

Google, Nearby Sharing adlı özellik üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Android Beam yerine gelecek özellik, kullanıcılara kolaylıkla veri paylaşımı sağlayacak. Şimdiyse Google Play Hizmetleri'ni beta kapsamda kullanan Android kullanıcıları Nearby Sharing'i kullanıma sunuldu.

Airdrop gibi çalışan özellikle kullanıcı, paylaşma seçenekleri altında görüntülediği Nearby Sharing özelliği ile yakınındaki başka bir kullanıcıya dosya aktarımı yapabiliyor. Kullanıcıların görünürlük durumlarını ayarlayabildikleri bu özellik, yakındaki kullanıcıların belirlenmesini ve dosyaların gönderilmesini sağlıyor. Üstelik bir kullanıcı, sadece kişilerindeki kullanıcılara da görünür olabiliyor.

Özellik, Airdrop'taki gibi Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarını kullanıyor. Kullanıcılar birbirlerine veri aktarmak istedikleri zaman Bluetooth sayesinde iki cihaz arasında bağlantı kuruluyor. Ardından da Wi-Fi, iki cihaz arasında hızlı bir şekilde veri aktarımı sağlıyor.

Google'ın amacı, Nearby Sharing ile Android 6 ve üzeri tüm sürümlerde dosya paylaşımını kolaylaştırmak. Yeni hizmeti ile ilgili ayrıntılı bilgi vermeyen şirketin özelliği önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

 

 

 

01/07/2020 12:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, Google yeni özellik, haberkibris, teknoloji,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.