Google katlanabilir telefon için kolları sıvadı!

ads ads ads ads
17/03/2019

ads
Google katlanabilir telefon için kolları sıvadı!

Katlanabilir telefon dönemini başlatan Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X'in ardından bir adım da Google'dan geliyor.

Akıllı telefon sektörünün geleceğinde de yer almak isteyen Google, kendi katlanabilir ekranlı telefonuyla bu piyasada boy gösterecek gibi duruyor. Yakın zamanda katlanabilir telefon teknolojisine dair aldığı yeni patentler ile gündeme gelen firma, kendi katlanabilir telefon modeli üzerinde çalıştığını göstermekten çekinmiyor anlaşılan.

Patently Mobile tarafından keşfedilen Google patentleri, katlanabilen Google telefonunun nasıl çalışacağına dair birkaç fikri ortaya koyuyor. Yukarıdan aşağı doğru katlanan, katlandığında ekranı içinde kalan bir telefon olarak karşımıza çıkıyor cihaz. Bir diğer tasarımda ise üç bölümden katlanan bir telefon yer alıyor, böylelikle üç katman üst üste gelerek küçük bir cihaza dönüşebiliyor.

Samsung ve Huawei markasına rakip olmaya hazırlanan Google, rakiplerinden biraz farklı bir tasarım geliştiriyor. Firma patent sorunları yaşamamak için farklı bir tasarıma yönelmiş olabilir. Öyle görünüyor ki, bundan sonraki süreçte katlanan telefon modellerine sıkça rastlamak mümkün olacak. Firmalar birbirleri ile adeta yarış halinde.

Fakat Google bu yarışta avantajlı durumda, çünkü Google'ın Android'i de geliştiriyor olması ve bu alanda dilediği yeniliği direkt olarak Android'e ekleyebilecek olması onun bir adım önde olmasını sağlayabilir. Huawei ile ilgili önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi firmanın işletim sistemi konusunda çalışmalar başlatması yersiz görünmüyor.

17/03/2019 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google katlanabilir telefon için kolları sıvadı!, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.