Google Stadia için hız testi sitesi açtı

ads ads ads ads
11/06/2019

ads
Google Stadia için hız testi sitesi açtı

Google yeni bulut oyun platformu Stadia için hız testi yapılabilecek bir internet sitesini kullanıma sundu.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve ABD'de düzenlenen E3 2019 fuarı öncesinde fiyat ve benzeri detayların ortaya çıktığı Google Stadia ile ilgili yeni bir site daha kullanıma sunuldu. Google tarafından hazırlanan sitede internet bağlantı hızının Stadia için yeterli olup olmadığı ölçülebiliyor.

Farklı çözünürlüklere ek olarak 4K oyun deneyimi sunmak üzere tasarlanan Google Stadia, belli oranda internet hızlarına da ihtiyaç duyuyor. Daha önce firmadan yapılan açıklamada 720p için minimum internet hızının 10 Mbps olması gerektiği açıklanmıştı. 4K 60 fps için bu hızın minimum 35 Mbps olması gerekiyor.

Google'ın Stadia için hazırladığı hız testi sayfasına Türkiye'den girmek istediğinizde kullanıcılar 'We aren't in your country yet' yani 'Şimdilik ülkenizde bulunmuyoruz' mesajı ile karşılaşıyor.

Eğer farklı bir ülkeden bu sayfaya giriyorsanız internet hızlarınızı test edebileceğiniz bir araç sizi karşılıyor ve eğer desteklenen bir ülkedeyseniz internet hızınızın Google Stadia için yeterli olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Google'ın bulut oyun hizmetinin Pro sürümü 4K desteği ile gelecek ve aylık 9.99 dolar ücretle kullanılabilecek. Stadia'nın Base isimli ücretsiz hizmeti ise 2020 yılında çıkacak ve Full HD çözünürlük sunacak. Şimdilik bu hizmetin Türkiye'de kullanılabileceğini düşünmüyoruz. İlerde durum değişir mi orası belirsiz.

11/06/2019 16:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google Stadia için hız testi sitesi açtı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.