Google’dan Covid-19’a karşı haritalı önlem

ABD merkezli bilişim şirketi Google, Haritalar uygulamasına corona virüsü sebebiyle bir güncelleme yapıldığını duyurdu. Google'ın Haritalar uygulamasında son 7 günlük corona virüsü verilerinin ortalaması verilerek kullanıcıların gideceği bölgelerde uyarılar verilecek.

ads ads ads ads
25/09/2020

ads
Google’dan Covid-19’a karşı haritalı önlem

Arama motoru Google, Haritalar uygulamasına yeni bir güncelleme geleceğinin duyurusunu yaptı… Johns Hopkins Üniversitesi başta olmak üzere birçok farklı kaynaktan alınacak verileri kullanarak harita ve navigasyon özelliğine bulunan ya da gidilen bölgedeki Covid-19 oranları paylaşılacak.

“Covid-19 katmanı” olarak tasarlanan bölüm, uygulamanın sağ üst köşesinden ulaşılabilir olacak ve bu özelliği kullananlar her 100.000 insanda ortalama kaç vakanın görüldüğünü farklı renkler kullanarak uyarıyor.

EN KÖTÜ RENK KOYU KIRMIZI

Henüz Türkiye’de kullanılmayan bu özelliğe göre son 7 gün içerisinde her 10.000 insanda vakanın 1’in altında olduğu bölgelerde gri renk kullanılırken, 40’ın üzerindeki vaka sayısında da koyu kırmızı renk kullanılacak.

Verilerin 220 ülkede de kullanılabileceğini açıklayan Google yetkilileri, Johns Hopkins Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü’yle birlikte resmi açıklama ve verilerin yanı sıra New York Times ve Wikipedia gibi kaynakların da kullanılacağını duyurdu.

25/09/2020 19:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, Covid-19’
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.