Google’dan sözleşmeli işçileri zora sokan karar

Google, corona virüsü salgını sonrası reklam gelirleri düşünce, 2 bin sözleşmeli işçinin anlaşmasını iptal etti. Bu kişiler arasında, Google’a güvenip kendi işlerinden istifa edenler ve bu nedenle ABD’deki haftalık 600 dolarlık işsizlik maaşından yararlanamayacak birçok insan var.

ads ads ads ads
31/05/2020

ads
Google’dan sözleşmeli işçileri zora sokan karar

İnternet devi Google, corona virüsü salgını nedeniyle reklam gelirlerinin azalması üzerine bazı tedbirleri hayata geçirme kararı aldı. The New York Times'ta yer alan habere göre, bunlardan biri de geçici işçilerle yapılan 2 binden fazla sözleşmenin iptal edilmesi.

CFO PORAT, SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Google Mali İşler Müdürü (CFO) Ruth Porat, geçen ay yaptığı bir açıklamada, “Etkisi ve süresi belirsiz bir krizle karşı karşıyayız. Bu nedenle işe alımları ve yeni anlaşmaları yavaşlatacağız” demişti.

Google'ın dünya çapında 123 bin çalışanı ve 130 bin sözleşmeli yüklenicisi bulunuyor. Salgın nedeniyle şirketin büyümesi bu sene yavaşladı.

‘DAHA ÖNCE AÇIKLADIĞIMIZ GİBİ…'

Bir Google sözcüsü, sözleşmelerin iptal edilmesi kararı sonrası The New York Times'a verdiği demeçte, “Daha önce açıkça belirttiğimiz gibi işe alma ve yatırım hızımızı yavaşlatıyoruz. Sonuç olarak, sene başında planladığımız kadar yeni çalışanı ve geçici işçileri aramıza katamayacağız” dedi.

2 bin sözleşme iptali, Google'ın genel iş gücü göz önüne alındığında son derece küçük bir rakam. Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var.

Haberde, Google ile sözleşmeli iş yapan birçok kişinin, buna güvenerek asıl işlerinden kendi istekleriyle ayrıldığı belirtildi. Bu kişiler, istifa sebebiyle ABD'de işsizlere verilen haftalık 600 dolarlık maaştan da yararlanamayacakları için tamamen gelirsiz kaldılar.

31/05/2020 13:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, sözleşmeli işçiler
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.