Google'ın gizli planı ortaya çıktı

ads ads ads ads
05/12/2017

ads
Google'ın gizli planı ortaya çıktı

Google sessiz sedasız geliştirmelere devam ediyor. Şirketin Chrome tarayıcısı hakkındaki yenilikleri ortaya çıktı. İşte detaylar...

Android Chrome tarayıcısının yakın zamanda HDR video desteği sunması muhtemel görünüyor. XDA Developers sitesi tarafından Chromium Gerrit'te HDR video desteği için kanıtlar bulundu. Chromium Gerrit için kodları gösteren ve geliştiricilerin yararlandığı bir araç diyebiliriz.

Yani HDR video yayını yapan bir web sitesindeki video içeriğini Android telefonunuzda Chrome ile düzgün şekilde izleyebileceksiniz. Elbette bunun için HDR destekli ekrana sahip telefona veya mobil cihaza ihtiyacınız olacak.

Şu an için internette HDR içeriği sınırlı. En büyük HDR sağlayıcıları arasında Netflix, Amazon, Hulu, YouTube, Apple ve Google bulunuyor. Ama bu isimlerin hepsi de kendi uygulamalarının kullanılmasını istiyor.

Diğer sitelerin videolarını HDR'ye geçirmeleri ve gerekli kodlamanın yapılması biraz zaman alacaktır. Uzmanlara göre HDR destekli mobil cihazların sayısının artmasıyla birlikte sitelerin geçişi de hızlanacak. Mesela şu anda Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 , Galaxy Note 8, Sony Xperia XZ Premium ve iPhone X gibi cihazlarda HDR desteği bulunuyor.

05/12/2017 11:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Google, google, chrome
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.