Görünmez heykel 15 bin euroya satıldı!

ads ads ads ads
28/05/2021

ads
Görünmez heykel 15 bin euroya satıldı!

İtalyan sanatçı Salvatore Garau fiziksel varlığı olmayan görünmez bir heykel yaptı. Ben adlı çalışma, 18 Mayıs'ta düzenlenen açık artırmada 15 bin euroya (yaklaşık 150 bin TL) satıldı. (Fotoğraflar: Instagram

Salvatore Garau'nun fiziksel varlığı olmayan, ne basılı ne de dijital formatta herhangi bir fiziksel temsili olmayan bir heykel yaptı. Eserin varlığını doğrulamanın tek yolu ise alıcının elindeki orijinallik sertifikasıyla mümkün. Italy24 News'in haberine göre 15 bin euroya satılan çalışmanın, herhangi bir engelin olmadığı özel bir odada 150x150 santimetre boyutlarındaki bir alanda sergilenmesi gerekiyor.

Haberde, Garau'nun "yeni bir tarihi değere sahip olduğu ve günümüzün mükemmel bir metaforunu temsil ettiği" yazıldı. Sanatçının soyut çalışmalarının çevreye hiçbir etkisi olmadığının altı çizildi.

Garau ise eseri için "Müzayededeki başarılı sonuç, reddedilemez bir gerçeğe işaret ediyor. Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir. Boş bıraksak ve geriye hiçbir şey kalmasa bile, belirsizlik ilkesine (kuantum fiziğinin oluşmasına büyük katkılar yapan Werner Heisenberg tarafından 1927'de ortaya atılan ilke) göre hiçliğin bir ağırlığı var. Bu nedenle boşluk, yoğunlaşan ve kendisini kısacası içimizdeki parçacıklara dönüştüren enerjiye sahip" dedi.

"ÇEŞİTLİ BİÇİMLERE BÜRÜNECEK BİR HEYKEL"

İtalyan sanatçı Belirli bir mekanda fiziksel varlığı olmayan bir heykeli 'sergilemeye' kara verdiğimde, bu alan belirli bir miktar ve yoğunluktaki düşünceyi kesin bir noktada yoğunlaştıracak. Kendi koyduğum isimden (Ben) çok çeşitli biçimlere bürünecek bir heykel yaratacak. En nihayetinde, hepimiz hiç görmediğimiz bir Tanrı'ya şekil vermiyor muyuz?" diye konuştu.

28/05/2021 18:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: magazin, görünmez heykel, 15 bin euro, haberkibris
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.