Gözaltındaki Mısırlı insan hakları savunucusu 3 gün hücre hapsinde tutuldu

Mısır’da gözaltına alınan Kişisel Haklar Girişimi (EIPR) yöneticilerinden Casir Abdurrezzak, 3 gün hücre hapsinde tutuldu.

ads ads ads ads
24/11/2020

ads
Gözaltındaki Mısırlı insan hakları savunucusu 3 gün hücre hapsinde tutuldu

Batı medyasına konuşan Kişisel Haklar Girişimi'nin (EIPR) Kurucu Başkanı Husam Behcet, EIPR Genel Direktörü Casir Abdurrezzak’ın başkent Kahire'nin güneyinde bulunan Liman Tora Hapishanesi'ndeki diğer mahkumlara kıyasla daha kötü şartlara maruz bırakıldığını ve 3 gün hücrede tutulduğunu söyledi. 

"Abdurrezzak’a sağlığını ve güvenliğini riske atan insanlık dışı ve aşağılayıcı muamele kasıtlı olarak yapılıyor." diyen Behcet, Abderrezzak’ın saçının kesildiğini, sıcak tutan kışlık kıyafetleri bulunmadığını ve şiltesiz metal bir yatakta yatırıldığını aktardı.

Mısır güvenlik güçleri yabancı diplomatlarla 3 Kasım’da "Mısır’daki insan hakları konularını görüştükleri" gerekçesiyle Abdurrezzak'ın yanı sıra EIPR Ceza Adaleti Departmanı Başkanı Kerim Inara ve İdari Direktör Muhammed Beşir'i gözaltına almış, savcılık bu kişilere "terörist bir gruba katılmak ve yalan haber yaymak" gibi suçlamalarda bulunmuştu.

EIPR personelinin tutuklanması birçok Avrupa ülkesi, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada tarafından eleştirildi. Tanınmış ABD'li Demokratların yanı sıra Joe Biden’ın Dışişleri Bakanı olarak belirlediği Antony Blinken de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda endişesini dile getirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından 21 Kasım'da yapılan açıklamada, "Avrupa ülkelerinin açıklamaları soruşturmayı etkileme girişimi" şeklinde nitelendirilerek tepki gösterilmişti.

24/11/2020 11:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Mısırlı insan hakları savunucusu, haber
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.