Güney Kıbrıs’a geçişlerde tedbirler artırıldı…

ads ads ads ads
06/07/2020

ads
Güney Kıbrıs’a geçişlerde tedbirler artırıldı…

Sağlık Bakanlığı dün akşam sağlık alanında alınan yeni kararlarla ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Güney Kıbrıs’a geçiş yapan işçi ve askerlerin her 15 günde bir PCR testlerinin yenilenmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi geçişleriyle ilgili bakanlığımız bazı değişikliklere gitmiştir.

Buna göre; A- Rum kesimine tek PCR ile geçme hakkı bulunan çalışanlar ve öğrenciler bundan böyle PCR testlerini her 15 günde bir yenilemek zorundadırlar.

Bu uygulamanın kontrolü ve uygulaması bugünden itibaren 15 gün içinde yani 21 Temmuza kadar yapılması gerekmektedir.

Rum kesiminde tek PCR ile geçme hakkı bulunan çalışanlar ve öğrenciler 06.07. 2020 tarihinden itibaren PCR testlerini 15 günde bir yenilemek zorundadır.

PCR testlerinin süresi dolanlar, olası bir yığılmayı önlemek adına test yenileme işlemlerini 06.07. 2020, 21.07. 2020 tarihleri arasında tamamlayabilir.

Bu husustaki kontrol ve denetim bu çerçevede yapılacaktır.

Rum kesiminden adamıza giriş yapacak ve 14 günden uzun süre Güney Kıbrıs Rum kesiminde ikamet eden gerek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşları gerekse diğer ülke vatandaşları KKTC’ye 72 saat önceden alınmış negatif PCR raporu ile gelebileceklerdir.

Rum kesiminde 14 günden az ikamete etmiş ve ülkemize yurt dışından gelenlere ülkemize giriş yapmak isterken, ülkelerinin risk kategorisine göre işlem yapılacaktır.

Güney’e gezi ve diğer amaçlar için 3 günlük PCR testi ile geçmiş KKTC vatandaşları, PCR geçerlilik tarihi dolmadan ülkelerine geri dönerlerse herhangi yeni bir PCR testi talep edilmeyecektir.

Ancak, PCR süresi dolan KKTC vatandaşlarına kapıda yeni bir PCR testi uygulaması yapılacaktır. Bunun için yine 300 TL PCR test ücreti ödenecektir. Bakanlığımız bugünden sonra belirlediği tarih aralıklarında Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni toplayacak ve hastalığın seyrine, ülkelerin salgın durumlarına göre ek tedbirler alacaklardır.

06/07/2020 18:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kıbrıs’a geçişlerde tedbirler artırıldı…, HABERKİBRİS, güney kbrıs’a geçiş şartları, kıbrıs karantina, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.