Güney Kıbrıs'ın sondaj programı 2021'in ikinci yarısında devam edecek

Koronavirüs salgını nedeniyle arama çalışmaları duran sondaj çalışmalarına en erken 2021 yılının ikinci yarısında başlanması bekleniyor.

ads ads ads ads
25/11/2020
HK

ads
Güney Kıbrıs'ın sondaj programı 2021'in ikinci yarısında devam edecek

Rum Yönetimi Enerji Bakanı Natasa Pilides, koronavirüs salgınının sondaj projelerini giderek daha karmaşık hale getirdiğini belirterek, hidrokarbon arama programının 2021'in ikinci yarısında yeniden başlayacağını belirtti.

Pilides sanal Ekonomist 16. Kıbrıs Zirvesi'ne katılanlara, covid-19 salgınının lisanslı uluslararası enerji şirketlerini keşif yapmakta zorladığını ve 2020 için planlanan projeleri ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Pilides, Afrodit sahasının geliştirilmesiyle ilgili olarak, bakanlığın bloğun ilk operatörü olan Noble Energy'yi satın alan Chevron ile görüşmelerde bulunduğunu ve 2025'te gaz çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

TOTAL, ENI ile Exxon Mobile planlarının 2021'den itibaren ilerleyeceğinden emin ve umutlu olduklarını anlatan Pilides, Doğu Akdeniz bölgesinin gaz açısından zengin olduğunu ve Zhor, Tamar ve Leviathan'ın keşiflerini hatırlattı.

Kıbrısta üç büyük keşif olan “Afrodit, Calypso ve Glaucus'un” yaklaşık 17 trilyon metreküp gaz rezervine sahip olduğunu belirterek "üretilmesi gereken çok maddi bir kaynak" dedi.

Total'in şu ana kadar iki kuyuda arama yaptığını ve yedi aramaya katılacağını aktaran Pilides, Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesiyle Total’in Kıbrıs’taki keşif programınının ikinci kez durdurduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Philnews

Çeviri:Ziya Nasıfoğlu

 

25/11/2020 12:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.