Güney Kıbrıs’ta 50'den fazla pedofili serbest bırakıldı

ads ads ads ads
30/11/2020

ads
Güney Kıbrıs’ta 50'den fazla pedofili serbest bırakıldı

Güney Kıbrıs’ta pedofili suçundan dolayı hapishanede bulunan 50’yi aşan kişinin salıverildiğini ancak çocuklara yönelik cinsel suçlardan mahkum olan kişileri Gözetleme Birimi tarafından takibe alınacağı belirtildi. 
Politis gazetesi Rum Merkezi Cezaevinde, pedofili suçundan mahkum olan 57 kişinin cezasını tamamladığını, davalarının görülmesini bekleyen 17 kişinin ise sanık cezaevinde bulunduğunu yazdı.
Habere göre ilgili Gözetleme Birimi, salıverilen pedofillere karşı ek tedbirler almak için yetkilerini genişletecek ilgili yasa tasarısının  meclisten geçmesini de bekliyor. 
Gazete ayrıca Gözetleme Biriminin, Ruh Sağlığı Birimi ile Sosyal Hizmetler Dairesinin, raporlarını göz önünde bulundurarak pedofili suçundan mahkum olan kişileri takibe almak ve gözetlemek için uygun tedbirler aldığını, belirtti.  
Bahse konu yasa tasarısının, Rum Meclisi Hukuk Komitesi önünde bulunduğunu belirten  gazete ilgili yasa tasarısının, pedofili suçundan  mahkum olan kişilerin, okul yakınlarında veya okullara girişlerini, kurbanları ile temasa geçmelerini, bazı internet sitelerine erişmelerini yasakladığını yazdı.

30/11/2020 11:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kıbrıs, pedofili, serbest
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.