Güney Kıbrıs'ta bir vaka virüsü birden fazla kişiye bulaştırıyor

Son epidemiyolojik verilere göre Güney Kıbrıs'ta virüsün bulaşıcılık oranı endişe verici şekilde artıyor.

ads ads ads ads
26/09/2020
Özel Haber

ads
Güney Kıbrıs'ta bir vaka virüsü birden fazla kişiye bulaştırıyor

Güney Kıbrıs'ta yerel vakalarda artış yaşanıyor. Son epidemiyolojik verilere göre bulaşıcılık oranı endişe verici şekilde artıyor.

Rum Sağlık Bakanlığı tarafından  açıklanan verilere göre epidemiyolojik bulgular, yeni tip koronavirüsun Güney Kıbrıs’taki bulaşma göstergesinin, son iki haftada kabul edilebilir oran olan 1:1’den 1:1,26 ile 1:2,56’ya yükseldiğini, yani pozitif çıkan bir kişinin virüsü birden fazla kişiye bulaştırdığını ortaya koydu.

Güney'de dün 8 vaka tespit edildi. Bu vakalar arasında Omonoia futbol takımında oynayan bir futbolcu ve Limasol’da Lanitio lisesinde öğretim gören bir öğrenci var.

Omonia Şampiyonlar Ligi playoff maçları çerçevesinde Yunanistan’daki Olimpiakos ile karşılaşmasının ardından Kıbrıs’a döndü, takım oyuncularına yapılan tahliller sonucu bir futbolcuya pozitif teşhisi konuldu.

Omonoia kulubünden yapılan açıklamaya göre, futbolcu kendisini izole ediyor ve gerekli protokolleri uyguluyor. Atina'ya giden ekibin diğer üyeleri üzerinde iki kontrol yapıldı ve tahliller negatif çıktı.

Lanitio lisesindeki öğrencinin temaslı olduğu sınıf arkadaşları ve öğretmenler ise Sağlık Bakanlığı'nın talimatını bekleyerek 14 gün boyunca kendi kendilerini izole edecek. Dezenfekte edilen okul Pazartesi günü  normal şekilde çalışacak.

 

 



 

 

26/09/2020 12:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: koronavirüs güney kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.