Güney Kıbrıs’ta dün birçok yerde yangın çıktı

Güney Kıbrıs'ta dün 26 yangın çıktı

ads ads ads ads
25/05/2020

ads
Güney Kıbrıs’ta dün birçok yerde yangın çıktı

Güney Kıbrıs'ta dün 26 farklı noktada yangın çıktı

Güney Kıbrıs’ta çıkan yangınlarda binalar, hayvanlar, tarım makineleri, akasya ağaçlarından oluşan geniş bir alan, saman balyaları, ekinler ve yabani bitki örtüsünün yandı

Güney Lefkoşa’ya bağlı Lakatamya-Çeri arasındaki bölgede çıkan yangında, bazı evlerin, tesislerin ve benzin istasyonunun tehlikede olduğunu yazan gazete, Liopetri’den Avgoru’ya giden yolda çıkan yangında ise, derme çatma terk edilmiş bir binanın etkilendiğini belirtti.

“Dasaki Ahnas” bölgesinde çıkan yangında ise, iki derme çatma ahşap barakanın etkilendiğini kaydeden gazete, Eğlence’deki bir yerleşim bölgesi yakınlarında da yangın çıktığını kaydetti.
Ksilofagu köyünün kıyı bölgesi ile İpsona’da da yangın çıktığını belirten gazete, Ksiliato, Oroklini, Moni ve Luvara’da ise orman yangınları çıktığını yazdı.

Gazete, “Ahna” (Düzce) bölgesinde çıkan yangın konusunda, bölge sakinlerinin, yangının Kuzey Kıbrıs’tan ve Türk Ordusu tarafından başlatıldığı iddiasında bulunduklarını da iletti.
Güney Kıbrıs’ta sert esen rüzgarlar nedeniyle ağaçların yanı sıra elektrik direklerinin, tabelaların söküldüğü, metal çatıların yerinden oynadığı, aynı zamanda bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandığı belirtildi.

“AHNA” (DÜZCE) BÖLGESİNDE ÇIKAN YANGIN…
“Ahna” bölgesinde dün çıkan yangının saat 14.00 sıralarında fark edildiğini yazan gazete, yangının Türk nöbetçi kulübesinin bulunduğu Ay.Marina kilisesi yakınlarındaki bir noktada çıktığını ve sert esen rüzgar sebebiyle bir süre sonra ara bölge üzerinden Güney Kıbrıs’a geçtiğini ifade etti.
Yangın söndürme çalışmalarına İngiliz Üsleri’nden itfaiye araçlarının da katıldığını yazan gazete, yangın sonucunda bölgede büyük maddi zarar meydana geldiğini kaydetti.
Yangın söndürme çalışmalarına Rum Yönetimi’ne ait helikopterin de katıldığı ve yangının öğleden sonra 15.40 sıralarında söndürüldüğü de belirtildi.
Haberde, yangının Türk Ordusu tarafından çıkarıldığı iddiasına da yer verildi. 

LARNAKA TUZ GÖLÜ BÖLGESİNDE DE YANGIN ÇIKTI
Öte yandan Haravgi gazetesi, geçtiğimiz Cumartesi akşamüzeri Larnaka Tuz gölü civarındaki sulak alanda da yangın çıktığını ve yangın sonucunda 10 hektarlık bir alanın yandığını belirtti.
Politis gazetesi ise haberinde, bunun Larnaka Tuz Gölü bölgesinde çıkan ilk yangın olmadığını yazdı.
Gazete, Rum İtfaiyesi’nin, geçtiğimiz Cumartesi günü bölgede çıkan yangının sivrisinek problemiyle mücadele edilmesi için kasten çıkarıldığını düşündüğünü ve bölgede çok yoğun bir sivrisinek problemi olduğunu ekledi.

25/05/2020 14:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.