Güney Kıbrıs’ta gönüllü çocuklara aşı yapılacak

Güney Kıbrıs’ta, 12 yaş ve üstü kişilere ailelerinden izin almak suretiyle koronavirüs aşısı yapılabilecek

ads ads ads ads
30/07/2021

ads
Güney Kıbrıs’ta gönüllü çocuklara aşı yapılacak

Rum Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 12 yaş ve üstü kişilerin gönüllü koronavirüs aşılarının Pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurdu.

Bakan Hadjipantelas, Kıbrıs Pediatri Derneği ve Bilimsel Danışma Komitesi'nin koronavirüs konusundaki tavsiyesini takiben, 12 yaş ve üstü kişiler için aşılamanın 2 Ağustos Pazartesi günü mRNA aşıları (Pfizer / BioNTech ve Moderna) ile başlayacağını açıkladı.

Hadjipantelas, “Aşı gönüllü olarak ve ebeveynlerin veya yasal vasilerin gerekli onayı ile yapılacaktır” dedi.

Bakan, bugün itibariyle Fransa, Almanya, İtalya, Litvanya ve Yunanistan gibi birçok Avrupa Birliği ülkesinin, nüfusun daha fazla korunmasını sağlamak amacıyla 12 ila 15 yaş arasındaki çocukları aşıladığını söyledi.

Aşının önemine vurgu yapan Bakan, başta gençler olmak üzere insanları aşı yaptırmaya çağırdı.

Hadjipantelas, "Kendimizi Delta varyantından ve ortaya çıkabilecek diğerlerinden korumanın tek yolu aşılama programımızı tamamlamaktır" dedi. Dünyanın dört bir yanından uzmanların, risk altındakilerin çoğunun aşılanmamış olanlar olduğu konusunda uyardığını ifade etti.

Bakan Hadjipantelas, yeni tedbirlerin Ağustos ayı sonuna kadar yürürlükte olacak bir kararname ile düzenleneceğini söyledi.

Bakan ayrıca, 12 yaş ve üstü ziyaretçilerin, personelin ve hastaların da devlet ve özel hastanelere giriş için SafePass göstermeleri gerekeceğini anlattı.

Bakanlar Kurulu ayrıca, son 180 gün içinde aşılanmış veya Covid'den iyileşen kişilerin ücretsiz hızlı test yapmasına izin verileceğini duyurdu.

Yeni alınan kararlar şu şekilde:

Kabine, çalışanlar da dahil olmak üzere 10 veya daha fazla kişinin bulunduğu yerler için bir SafePass sunumunun gerekli olacağına karar verdi.

Huzurevleri ve diğer kapalı yapılar için ziyaretçilerin ve personelin ya bir aşı sertifikası ya da son 180 gün içinde Covid-19'dan iyileştiğine dair kanıt ya da 72 saatten eski olmayan bir negatif PCR test sertifikası ibraz etmeleri gerekecek.

Kalıcı olmayan sakinler, varışlarından sonraki yedinci günde bir PCR veya hızlı antijen testinden geçmelidir. Son 180 gün içinde aşılanmış veya Covid-19'dan iyileşmiş kişiler muaftır.

Dini ibadet yerlerinin yakınında, orada çalışanlar da dahil olmak üzere tüm katılımcıların bir SafePass sunması koşuluyla, etkinliklere izin verilecektir.

 

30/07/2021 15:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: rum aşı çocuk
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.