Güney Kıbrıs’ta sıkı tedbirlerin uygulanması gündemde

ads ads ads ads
29/07/2021

ads
Güney Kıbrıs’ta sıkı tedbirlerin uygulanması gündemde

Güney Kıbrıs Rum Hükümetinin, son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle 1 Ağustos'tan itibaren daha sıkı tedbirleri hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Kıbrıs Haber Ajansı'nın haberine göre, Rum hükümeti 1 Ağustos’tan itibaren ücretsiz hızlı test uygulamasını sonlandırmayı, pek çok tesiste geniş çapta uygulanan SafePass uygulamasını da daha küçük tesis ve iş yerlerine yaymayı düşündüğü belirtiliyor.

Rum Sağlık Bakanı'nın yarın konuyu Bakanlar Kuruluna getirerek küçük işletmeler de dahil pek çok alanda SafePass’ın zorunlu olarak kullanıma girmesini inceleyeceği bildirildi.

Tek haneli alanlarda da SafePass gösterilmesi senaryosu ile ilgili talimatın 1 Ağustos’tan itibaren daha küçük işletmeler ve mini market içinde geçerli olması bekleniyor. Mevcut talimatlara göre 20 kişiden fazla kalabalık olan alanlarda SafePass gösterilmesi zorunlu...

Yarınki toplantıda 12 yaş üzeri çocukların aşılanmasının onaylanması konusu da masaya yatırılacak.

Rum Bilimsel Danışma Heyetinin belli bir bölümü bu konuda tereddütlü olsa da hükümet, 12 yaş üzerindeki çocukların aşılanmasının onaylamasına olumlu bakıyor.

Rum hükümeti yarın Bakanlar Kurulu'nda ayrıca yaşlıların kaldığı huzur evlerinde çalışan personelin her 48 saatte bir PCR testi yaptırma zorunluluğunu da gündeme getirecek.

Şimdiye kadar geçerli olan tedbirlerin 31 Temmuz’da sona ermesi bekleniyor.

29/07/2021 20:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Güney Kıbrıs’ta sıkı tedbirlerin uygulanması gündemde, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.