Güney Kıbrıs’ta Son 24 Saatte 388 Vaka!

Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte, PCR ve Hızlı Test sonuçları, 388 yeni Korona virüs vakası tespit edilirken, iki kişi daha hayatını kaybetti.

ads ads ads ads
21/11/2020

ads
Güney Kıbrıs’ta Son 24 Saatte 388 Vaka!

Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte, PCR ve Hızlı Test sonuçları, 388 yeni Korona virüs vakası tespit edilirken, iki kişi daha hayatını kaybetti.

Haravgi ve diğer gazeteler, Rum Sağlık Bakanlığı’nın dünkü açıklamasında, Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte yapılan toplam 12 bin 77 test sonucunda 388 vaka tespit edildiğinin duyurulduğunu yazdılar.

Gazete, Rum Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 5 bin 22 PCR testi sonucunda 274, ve 7 bin 55 hızlı test sonucunda ise 114 yeni vaka tespit edildiğini duyurduğunu belirtti.

Bakanlık önceki günlerde yapılan hızlı testlerde pozitif çıkan 51 kişinin daha olduğunu da açıkladı.

Gazete, Korona salgınının huzurevlerine sıçramasının ise endişe yarattığını, dün çıkan vakalardan 21’nin huzurevlerinde kalan yaşlılar olduklarını belirtirken Güney Kıbrıs’taki bir huzurevlerinden birinin ise kapatılmasından ötürü pozitif olan bazı yaşlıların hastanelere, geri kalanların ise diğer huzurevlerine götürüldüklerini aktardı.

Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, açıklanan 388 yeni vakanın yeni bir rekor olduğunu, dün hayatlarını kaybeden iki kişinin ise, 70 ve 74 yaşlarında iki erkek olduklarını aktardı.

Bu arada, çalışan kişileri kapsayan birinci fasıl PCR testi uygulamasının ikinci faslının da yarından itibaren başlayacağı, ,ilk testlerinin üzerinden 7 gün geçen kişilere yeniden test yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, Rum Polis Gücü’nde 152 polisin Korona yüzünden karantinada olduğunu yazdı.

Gazete dün Lefkoşa Polis Karakolu’nda bir kişinin pozitif çıkması sebebiyle karakolun geçici bir süre kapatıldığını da aktardı.

21/11/2020 13:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, koronavirüs, corona virüs, vaka
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.