Güney Kıbrıs’ta yeni önlemler alındı

Güney Kıbrıs’ta ve özellikle Limasol’da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle bazı yeni önlemler alındı

ads ads ads ads
31/07/2020

ads
Güney Kıbrıs’ta yeni önlemler alındı

Bu çerçevede alınan kararlar arasında, testlerim artırılması, kurallara uymayanlara müsamaha gösterilmemesi ve kapalı alanlarda maske takmayanlara 300 Euro para cezası uygulanması da var.

Rum haber kaynaklarına göre Rum Başkanlık Sarayı’nda, Nikos Anastasiadis başkanlığında, Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu’nun da katılımıyla, Epidemiyoloji Grubu ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Rum Sağlık Bakanı Konstantinos Yoannu, ülkede ve Limasol’da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle duyulan endişeyi ve koruma önlemlerinin güçlendirilmesine ilişkin kararlılıklarını dile getirdi.

Yoannu, pandemiye karşı mücadele etmek için devletin kararlaştırdı 6 temel kuraldan bahsederken, testlerin sonuçlarına göre ülkede ek testlerin yapılacağına da dikkati çekti.

Yoannu, ilgili kurallara uymayanlara müsamaha gösterilmemesi için, ilgili birimlere de gerekli talimatı verdiklerini söyledi.

Toplantıda; kapalı ve kalabalık yerlerde zorunlu maske kullanılması kuralına uymayanlara 300 Euro para cezası uygulanmasına; hava limanlardaki testlerin artırılmasına; toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesinde yüzde 50 kısıtlamaya gidilmesine, hastane ziyaretlerine ilişkin kurallara sıkı sıkıya uyulmasına; polisin denetimlerini artırmasına ve yeme-içme alanlarına ve işletmelere yönelik denetim ve kontrollerin yoğunlaştırılmasına karar verildi.

Toplantı çerçevesinde Limasol bölgesi için de ayrı kararların verildiği belirtildi.

Buna göre; Limasol bölgesinde, sosyal amaçlı buluşmaların 10 kişiden fazla olmamasına; yeme-içme alanlarında metrekareye bağlı olarak iç mekanda 75, dış mekanda ise 150 kişiden fazla kişinin olmamasına; kiliselerdeki mevcudiyetin, 75 kişiyi aşmayacak şekilde olan ilgili protokole göre, metrekare temelinde belirlenmesine karar verildi.

Limasol bölgesi için tedbirler 3 hafta geçerli olacak.

 

31/07/2020 18:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, koronavirüs, covid 19,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.