Güney'de 'belediye' alarmı!

ads ads ads ads
16/06/2014
TAK

ads
Güney'de 'belediye' alarmı!

Rum kesimindeki belediyelerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili diyalogun bu hafta yeniden başlayacağı, öte yandan belediyelerin toplam 600 milyon Euro kredi borcu olduğu haber verildi.

Alithia gazetesi “Belediyeler 600 Milyon Euro Borçlu… Partilerle Diyalog Başlıyor” başlıklarıyla manşete çektiği haberinde, Rum İçişleri Bakanı’nın söylediklerine yer verdi.

Birçok belediyenin krediler üzerine inşa edildiğini ve bugün durumun zor olduğunu dile getiren İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos, bazı kişilerin belediyeleri kurtaracak olan tasarruf ve eylemlerde bulunması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanı’nın, belediyelere işletme giderlerinin azaltılmasına yardımcı olmak için, diyaloga siyasi partiler yanı sıra yetkili birimleri de müdahil etmeye niyetli olduğunu yazan gazete, devamla, belediyelerin kredi borçlarının 600 milyon Euro’ya dayandığını ifade etti.

Devletin 2015 yılında belediyelere yönelik desteğinin 2013 yılına göre çok daha kısıtlı olacağını da dile getiren Hasikos, yalnızca belediyelerle değil muhtarlıklarla da sorunlar olduğunu sözlerine ekledi. 

16/06/2014 12:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: güney kıbrıs, rum kesimi, belediye, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.