Gürcafer: Okulları bize teslim edin Eylül’e kadar bitirelim

ads ads ads ads
13/03/2023

ads
Gürcafer: Okulları bize teslim edin Eylül’e kadar bitirelim

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer Haber Kıbrıs’a açıklamalarda bulundu.

Tehlike arz eden okullarla ilgili yol haritasını anlatan Gürcafer birçok müteahhittin okul yapmak için sırada beklediğini kaydetti.

Yeniboğaziçi İlkokulu’nun Kenan Önder Atlı isimli bir müteahhittin talep olduğunu belirten Gürcafer 15-20 milyon TL’ye mal olacak inşaatın bugün başlayacağını açıkladı

Gürcafer, İlkay Genç Ailesi’nin ise Mağusa Dr. Fazıl Küçük Meslek Lisesine talep olduğunu ve o okulunda kısa süre içerisinde tamamlanacağını vurguladı.

Haspolat’a Tüfekçi ailesinin talep olduğunu açıklayan Gürcafer, 5 bin metre kare gibi büyük bir proje olacağını ve ailenin bu okulu yapacağını vurguladı olacak.

Öte yandan İskele’de Döveç ailesinin büyük bir okul başlayacağını ayrıca Koral Bozkurt’unda okul yapmak için sırada beklediğini açıkladı.   

Namık Kemal Lisesi’nin durumuyla ilgili açıklama yapan Gürcafer, Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile görüştüğünü lisenin tarihi önemi nedeniyle güçlendirme projesi ile binanın kurtarılmak istendiğini bunun mümkün olmaması halinde projenin yeniden çizilerek okulun birebir aynısının yeniden yapılacağını vurguladı.  

Deprem komitesinde yüzde yüz net bir durumun bugün ortaya çıkacağını belirten Gürcafer bugün yol haritasının netleşeceğini kaydetti.  

Gürcafer şöyle devam etti: “Ciddi kaynak isteyen bir iş ama bu ülkede bir sürü atıl kaynağımız var. Bunun bir fırsata dönüşmesi lazım. 1 - 2 milyar gibi paraya ihtiyaç duyuyoruz ama bu ülke için büyük bir para değildir. İş insanları bir sürü okul yapıyor ama gönüllük esasına göre bir ülkeyi yönetemezsiniz. En büyük zorluk okullar yapılırken derslerin devam edecek olması. Bunu koordine etmek zor olacak. Gerekirse eylül aynına kadar evden eğitime geçin. Bu okulların tümünü bize verin biz bunların tümünü size depreme dayanıklı hale getirelim ve bakanlığa teslim edelim.”

13/03/2023 10:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cafer gürcafer, okul
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.