Gürdallı: Basın, ifade ve haber alma özgürlüğünün en önemli unsuru

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Dr.Fehmi Gürdallı, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

ads ads ads ads
10/07/2020
HK

ads
Gürdallı: Basın, ifade ve haber alma özgürlüğünün en önemli unsuru

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Dr.Fehmi Gürdallı, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Başta kurum çalışanları olmak üzere tüm basın emekçilerinin Basın Günü’nü kutlayan Gürdallı, sadece ülkenin değil, tüm dünyanın koronavirüs nedeniyle sıradışı bir dönemden geçtiğine dikkat çekti ve salgının Kıbrıs Türk Basını’nda da radikal bir değişime yol açtığını belirtti.
Gürdallı, salgın süreci ve sonrasında yazılı basında yarı-yarıya bir azalma olduğuna ve gelir kaybı nedeniyle birçok basın emekçisinin işini kaybettiğine dikkat çekti. 
Sosyal medya nedeniyle gazeteye ve gazeteciye artık eskisi kadar ihtiyaç kalmadığı algısının doğru olmadığını kaydeden Gürdallı, salgın sürecinin tam tersine, sorumlu davranan, hızlı, doğru ve bilgilendirici haber veren basına ve basın emekçilerine ihtiyacı daha da ortaya çıkardığını vurguladı. 
Sosyal medyada aynı zamanda büyük bir dezenformasyon yaşandığını söyleyen Gürdallı, “bu dezenformasyon rüzgarının önüne geçmek ancak basını ayakta tutmakla mümkün olabilir” dedi. 
TAK’ın bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de hızlı, doğru ve objektif haberlerle üzerine düşeni yapacağını aktaran Dr. Fehmi Gürdallı, bununla birlikte sektördeki diğer basın organlarının varlığını sürdürmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti. Gürdallı, hem belli mekanizmalarla devletin, hem de halkın, ifade ve haber alma özgürlüğünün en önemli unsuru olan basın organlarını desteklemesi gerektiğini bildirdi.

10/07/2020 16:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türk Ajansı Kıbrıs, Fehmi Gürdallı, 1
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.